Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Poliția a împiedicat autobuzele cu oameni să ajungă la deschiderea GagauziyaLand

© Photo : Facebook / Poliția Republicii MoldovaPoliția a primit 30 de automobile noi
Poliția a primit 30 de automobile noi - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2024
Abonare
Parcul de distracții a fost deschis cu o întârziere de aproape trei luni.
CHIȘINĂU, 18 aug - Sputnik. Poliția moldovenească a oprit și reținut pentru control autobuzele cu care locuitorii din diferite regiuni ale țării se deplasau în Găgăuzia pentru a participa la deschiderea parcului GagauziyaLand.
Parcul de distracții a fost construit în satul Congaz și pentru această zi a fost programată o mare sărbătoare cu ocazia inaugurării.
În pofida tuturor încercărilor autorităților de a împiedica acest lucru, GagauziyaLand și-a deschis porțile pentru locuitorii din Moldova, a declarat conducătorul Gagauziei, Evghenia Guțul.
„În sfârșit, am ajuns la deschiderea GagauziyaLand. Acest proiect este primul parc de agrement și divertisment din sudul Moldovei. Mii de familii cu copii din Găgăuzia, Cahul, Taraclia, Cimișlia, Cantemir, Căușan, Leova, Basarabca și alte localități au venit să ne viziteze”, a scris bașcanul Găgăuziei, Eugenia Guțul.
Veaceslav Jukov, activist al blocului „Victorie”, a comentat acțiunile ofițerilor de poliție, care, prin ordin, au reținut autobuzele cu persoane care se deplasau la deschiderea parcului GagauziyaLand.

„Cât de despotice și cinice trebuie să fie aceste personaje pentru aordona poliției ca la temperatura de +36°C să fie opriți copiii ca să meargă la o sărbătoare. O vacanță pe care autoritățile nu au nici puterea și nici voința să o organizeze.”, a declarat Jukov.
Anterior, parcul de distracții urma să fie deschis de Ziua Copiilor, pe 1 iunie, însă construcția nu a putut fi finalizată în acest termen. Potrivit conducerii autonomiei găgăuze, autoritățile moldovenești au obstrucționat livrarea de echipamente pentru construcția parcului de distracții.
Fluxul de știri
0