Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Lukașenko a povestit despre măsurile de întărire a frontierei belaruse cu Ucraina

© Sputnik / BelTA / Accesați arhiva multimediaAleksandr Lukașenko
Aleksandr Lukașenko - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2024
Abonare
Lukașenko: Frontiera belarus-ucraineană este minată ca niciodată
CHIȘINĂU, 18 aug - Sputnik. Ucraina a desfășurat 120.000 de militari de-a lungul frontierei cu Belarus, Minskul a luat măsuri de ripostă, a declarat Alexander Lukașenko într-un interviu acordat postului de televiziune Rossiya 1.
„Frontiera este minată cum nu a mai fost niciodată”, a subliniat liderul belarus.
În replică, el a precizat că Minskul și-a desfășurat, de asemenea, forțele de-a lungul întregii frontiere.
Lukașenko a mai spus că dronele ucrainene încalcă în mod constant frontierele sud-estice ale Belarusului.
„ Noi i-am avertizat, desigur, sistemele noastre de apărare aeriană văd acest lucru, am doborât țintele, dar aceasta este deja o invazie pe teritoriul nostru ”, a adăugat el, comentând situația cu dronele de atac ucrainene, care au fost doborâte de sistemul de apărare aeriană belarus la 9 august.
După cum a subliniat liderul belarus, el este nevoit să reacționeze pentru a securiza frontierele.
Vorbind despre sistemele de rachete rusești Iskander desfășurate în țară, Lukașenko a declarat că acestea sunt pregătite pentru lovituri cu arme nucleare tactice, echipate cu rachete cu focoase nucleare.
La începutul acestei săptămâni, Lukașenko a declarat că mai mult de 20 de brigăzi și grupuri de batalioane vor fi desfășurate la granița cu Ucraina pentru a împiedica o posibilă pătrundere.
În iunie, autoritățile belaruse au consolidat frontiera de sud a republicii, pe fondul intensificării acțiunilor militare ucrainene. Ulterior, Lukașenko a declarat că Kievul și-a retras armata și a dat ordin ca trupele belaruse de la frontierele sudice să revină la locurile de dislocare permanentă.
Fluxul de știri
0