Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Liderii blocului „Victorie” au fost reținuți pe aeroportul din Chișinău

© Sputnik / Mihai CarausAeroportul Chișinău
Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2024
Abonare
Serviciile de frontieră moldovenești au organizat o percheziție minuțioasă a politicienilor care s-au întors de la Moscova.
CHIȘINĂU, 18 aug - Sputnik. Mai mulți lideri ai blocului de opoziție „Victorie” au fost reținuți la aeroport după ce au sosit la Chișinău de la Moscova, unde a avut loc congresul acestei formațiuni politice.
Aceștia sunt Irina Lozovan, membră a grupului parlamentar „ Victorie”, Alexei Lungu, președinte al partidului „Șansa”, și Natalia Parasca, lider al partidului „Renașterea”. De asemenea, serviciul de frontieră i-a reținut pe Iurie Kuznețov, consilier al bașcanului Găgăuziei, și Pavel Verejana, fost primar de Orhei. Polițiștii de frontieră au organizat o percheziție amănunțită a bunurilor politicienilor.
În același grup au fost reținuți și alți lideri ai blocului politic - Iurie Vitnianschi, Veaceslav Jukov și primarul orașului Orhei, Tatiana Cociu.
Liderul partidului „Șansa”, Alexei Lungu, a dat asigurări că nu a comis nicio infracțiune, lucru pe care îl poate demonstra cu ajutorul unui document pe care l-a comandat anterior de la Procuratura Generală. Lungu a menționat că va face în așa fel încât angajații aeroportului și ai serviciilor specializate care încalcă drepturile cetățenilor, împreună cu cei care au dat ordinele respective pentru inspectarea pasagerilor care sosesc de la Moscova, să fie pedepsiți.
„ Din nou, am fost interogați fără niciun motiv. Era de așteptat, din păcate… Puterea pierde rating și face presiuni asupra opoziției. Cu cât alegerile sunt mai aproape, cu atât agonia autorităților devine tot mai evidentă”, a scris liderul partidului "Șansa", Alexei Lungu, în Telegramă.
Reprezentantul blocului „”Victorie” și consilierul municipal din Bălți, Veaceslav Jukov, consideră că o nouă reținere a politicienilor la aeroport a fost la indicația președintei Maia Sandu.
„Represiunea de la aeroport este o piesă a unui regizor, care stă în palatul prezidențial și simte că scaunul de sub ea se clatină. Am fost reținut pe aeroportul din Chișinău pentru o percheziție a obiectelor personale, pentru că am fost la Moscova la Congresul Blocului Victorie, de care autoritățile se tem atât de mult. Nu s-a întâmplat nimic nou, din nou nu s-a găsit nimic interzis, nu mi-a fost găsită nici conștiința.”, - a spus Jukov.
El a adăugat că Blocul „Victorie” nu se teme de metodele murdare ale partidului de guvernământ Acțiunea și Solidaritatea.
Fluxul de știri
0