Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Opoziţia germană a cerut reduceri în personalul administraţiei Bundestag-ului

© AP Photo / Markus SchreiberBundestag, Germania, drapel
Bundestag, Germania, drapel - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2024
Abonare
Secretarul general al CDU a cerut o reducere cu 15% a numărului de angajați în administrația Bundestagului
BERLIN, 17 august - Sputnik. Secretarul general al partidului de opoziție Uniunea Creștin Democrată (CDU), Carsten Linnemann, a cerut o reducere cu 15% a numărului de angajați ai administrației Bundestagului pentru a economisi bani.
Întrebat de un jurnalist din rețeaua editorială RND despre cum pot fi economisiți bani, Lienemann a spus că autoritățile trebuie să înceapă de la sine.
„Un mic exemplu: în legătură cu reforma electorală, numărul deputaților Bundestag va fi redus de la 733 la 630. Administrația Bundestag-ului trebuie să își reducă în același timp (o parte din) cei 3 mii de angajați - ca și în Bundestag, cu 15%”, a spus el.
Legea alegerilor federale a fost votată anul trecut. Scopul său principal este reformarea legii electorale pentru a limita numărul de parlamentari de la 736 la 630 de persoane. Opoziția nu a susținut reforma. Președintele grupului de stat al Uniunii Sociale Creștine ( CSU ), Alexander Dobrindt, a criticat reforma în dezbaterea de dinaintea votului și a sugerat că scopul acesteia este alungarea partidului de stânga din parlament și încercarea de a pune sub semnul întrebării dreptul CSU la existență.” Potrivit lui Dobrindt, în acest fel partidele de guvernământ vor să-și cimenteze ambițiile de putere.
În iulie 2024, Curtea Constituțională Germană a declarat ilegal acordul guvernului țării de a desființa una dintre prevederile clauzei de cinci la sută, care permitea anterior partidelor să intre în parlamentul țării chiar și fără 5% din voturile de pe listele de partide.
Fluxul de știri
0