Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Harris vrea să interzică cauțiunea în SUA

© AP Photo / Andrew HarnikИзбранный вице-президент США Камала Харрис
Избранный вице-президент США Камала Харрис - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2024
Abonare
Purtătorul de cuvânt al lui Harris și-a anunțat planul de a interzice cauțiunea în SUA
WASHINGTON, 17 august - RIA Novosti. Vicepreședintele SUA și candidatul democrat la președinție Kamala Harris intenționează să interzică posibilitatea eliberărea pe cauțiune în numerar, a declarat reprezentantul ei James Singer.
„În chestiunea cauțiunii în numerar, ea consideră că avem nevoie de un sistem în care siguranța publică, nu bunăstarea, determină cine ar trebui să rămână în spatele gratiilor după arest”, a spus el pentru Fox News.
Singer a adăugat că Harris consideră că este necesar în sistemul de justiție penale să îi protejeze pe toți americanii, indiferent de statutul lor economic, sex sau rasă.
După cum notează publicația, aceasta nu este prima încercare a lui Harris de a desființa eliberarea pe bază de numerar în Statele Unite. În 2019, ea a cerut, de asemenea, „încetarea cauțiunii în numerar”, argumentând că mecanismul este „nedrept și spart”. Potrivit lui Harris, această problemă afectează în special populația de culoare, deoarece afro-americanii aflați în custodie nu își pot permite cauțiune, dar sunt mai probabil să fie încarcerați înainte de proces.
Fluxul de știri
0