Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Armata israeliană bombardat o casă din sudul Libanului, omorând zece persoane

© Sputnik / Mikhail Alaeddin / Accesați arhiva multimediaImagine simbol
Imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2024
Abonare
Armata israeliană a lovit o casă din Nabatiyah din Liban, ucigând zece persoane
CAIRO, 17 august - Sputnik. Numărul morților ca urmare a unei lovituri israeliene asupra unei case din orașul An-Nabatiyah din sudul Libanului a crescut la zece, cinci persoane au fost rănite, transmite agenția libaneză NNA .
Anterior, Ministerul Sănătății libanez a raportat șase morți și trei răniți. Potrivit presei libaneze, Israelul a lovit o casă în care locuiau sirieni.
„Numărul morților în atacul aerian israelian din zona Wadi Al-Kufour a crescut la zece, victimele fiind cetățeni sirieni. Încă cinci persoane, inclusiv trei sirieni, au fost rănite, două dintre ele grav rănite”, a spus agenția într-un comunicat.
Situația de la granița israeliano-libaneză s-a înrăutățit după începerea operațiunilor militare israeliene în Fâșia Gaza în octombrie 2023. Armata israeliană și luptătorii Hezbollah libanezi trag zilnic unul în pozițiile celuilalt din zonele de-a lungul graniței. Potrivit Ministerului de Externe libanez, aproximativ 100 de mii de oameni au fost forțați să-și părăsească casele din sudul Libanului din cauza bombardamentelor israeliene. Partea israeliană a raportat că aproximativ 80 de mii de locuitori din nordul Israelului s-au găsit într-o situație similară.
Fluxul de știri
0