Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

În Spania s-a depistat un număr record de cazuri cu variolă a maimuțelor

© AP Photo / Alvaro BarrientosImagine simbol
Imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2024
Abonare
Europa Press: Spania este lider în Europa în ceea ce privește numărul cazurilor de variola maimuțelor
MADRID, 16 august - Sputnik. Ministerul Sănătății din Spania a declarat că au existat 8.104 cazuri de infecție în regat de la începutul epidemiei de virusul variolei maimuțelor în 2022, cel mai mare număr dintre țările europene, a informat joi agenția de presă Europa Press .
Potrivit publicației, Spania este urmată de Franța (4.272) și Marea Britanie (3.866). Potrivit datelor publicate de Institutul de Sănătate Carlos III, majoritatea cazurilor apar în Madrid și Catalonia , unde au fost raportate 2.770 de cazuri și, respectiv, 2.452 de cazuri din 2022. În același an, la Madrid au fost depistate 118 cazuri de boală și doar 23 în Catalonia.
În 2024, la 8 august, au fost raportate 264 de cazuri de virus, majoritatea la bărbați, cu o vârstă medie de 37 de ani.
Anterior, Centrul African pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) a declarat o urgență sanitară din cauza focarului de variola a maimuței pe continent și a cerut comunității internaționale să ajute la colectarea a aproximativ două milioane de doze de vaccin. Miercuri, șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat epidemia de variola a maimuței o urgență de sănătate publică de interes internațional.
Comisia Europeană a declarat că coordonează achiziționarea și donarea a peste 215.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor către Centrul African pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.
Rospotrebnadzor a declarat că nu există nicio amenințare cu răspândirea variolei maimuțelor în Rusia și că există suficiente sisteme de testare care permit detectarea virusului în cel mai scurt timp posibil .
Variola maimuță este o boală virală rară, care este potențial periculoasă pentru persoanele cu un sistem imunitar slăbit. Infecția este însoțită de febră, intoxicație, ganglioni limfatici măriți și răspândirea ulterioară a erupției cutanate - mai întâi sub formă de pete care se transformă în vezicule, după deschidere se formează ulcere, după ce se vindecă - cruste, iar când cad - cicatrici. În cazurile ușoare, boala dispare de obicei de la sine și durează de la 14 la 21 de zile.
Fluxul de știri
0