Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Zilele Diasporei au început în Moldova: programul pe care îl prezintă autoritățile

© Sputnik / OsmatescoФлаг Республики Молдова на фоне здания Правительства
Флаг Республики Молдова на фоне здания Правительства - Sputnik Moldova, 1920, 15.08.2024
Abonare
Încă o ediție a Zilelor Diasporei este organizată în Moldova.
CHIȘINĂU, 15 aug - Sputnik. În Moldova au început tradiționalele Zile ale Diasporei: Guvernul a anunțat o serie de evenimente.
„Participanții vor discuta despre parcursul european al țării noastre, despre programele pe care le oferă Executivul celor care doresc să revină acasă, dar și despre contribuția membrilor diasporei la dezvoltarea comunităților, precum și despre oportunitățile investiționale”, a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, Anna Kalinich, secretar de stat al Guvernului.
Saptamâna va fi deschisă de programul DOR, la care vor participa 100 de copii din Belgia, Canada, Cehia, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Portugalia, România, Spania, SUA, Turcia și Republica Moldova. Seria de evenimente culturale include târguri ale meșterilor populari, dansuri populare, spectacole de teatru, seri de literatură română și excursii în locuri pitorești.
O Zi a Porților Deschise este programată pentru 16 august, la Casa Guvernului. Membrii diasporei vor avea ocazia să pună întrebări și să facă propuneri cu privire la activitatea instituțiilor. În aceeași zi, va fi organizată o masă rotundă pe tema cooperării dintre diasporă și Guvern, pe Platforma de Implicare a Diasporei.
În plus, vineri, tinerii întorși acasă sunt invitați să participe la cel de-al treilea Forum al Tinerilor din Diaspora.
„Un alt eveniment pentru tineri este organizat de Institutul Republican Internațional în colaborare cu Comisia Electorală Centrală. Acolo, vom discuta despre importanța participării la alegeri”, a adăugat secretarul de stat.
Sâmbătă, 17 august, va avea loc festivalul „Ne vedem acasă”. la care va participa conducerea țării - președintele Maia Sandu, președintele Parlamentului Igor Grosu și prim-ministrul Dorin Recean.
Antreprenorii sunt invitați la un nou eveniment al Forumului de Afaceri al Diasporei pe 18 august. În seara aceleiași zile, Teatrul Național „Mihai Eminescu” va prezenta piesa „Frunze de tristețe”, după opera omonimă a lui Ion Druță, în regia lui Alexandru Cozub.
Zilele Diasporei se vor încheia în Republica Moldova pe 23 august.
Fluxul de știri
0