Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Protestul blocului „Victorie” în fața președinției: Maia Sandu a fost rugată să plece

© Sputnik / OsmatescoProtest al aripii de tineret a blocului „Victoria” la Chișinău
Protest al aripii de tineret a blocului „Victoria” la Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2024
Protest al aripii de tineret a blocului „Victoria” la Chișinău. Foto de arhivă
Abonare
Aripa de tineret a blocului de opoziție „Victorie” a organizat un protest la Chișinău.
CHIȘINĂU, 14 aug - Sputnik. Aripa de tineret a blocului de opoziție „Victorie” a organizat o acțiune de protest în fața clădirii administrației prezidențiale, „înmânându-i” în mod simbolic Maiei Sandu o valiză galbenă (culoarea partidului de guvernământ PAS) și un bilet de avion spre Bruxelles.
În acest fel, activiștii blocului și-au exprimat protestul față de inacțiunea autorităților în situația plecării masive a tinerilor și populației apte de muncă peste hotare.
„Aripa de tineret a blocului "Victoria" a cerut președintelui să părăsească țara și să-i ofere șansa de a renaște”, au motivat protestatarii acțiunile lor pe care le-au organizat.
Protestatarii au amintit că populația Moldovei scade cu 8 persoane în fiecare oră. Țara este abandonată de tinerii apți de muncă „care pot și vor să muncească pentru binele patriei lor, dar autoritățile îi alungă din Moldova prin inacțiune și indiferență față de propriul popor”.
Partidul de guvernământ PAS și Maia Sandu au promis oamenilor „vremuri bune” atunci când au venit la putere, dar în realitate situația demografică din țară este aproape de catastrofă, au spus protestatarii.
Fluxul de știri
0