Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Foreign Affairs: Sistemul politic al Rusiei este mai stabil decât era de așteptat

© Sputnik / Anton Denisov / Accesați arhiva multimediaStandard of the President of the Russian Federation
Standard of the President of the Russian Federation - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2024
Abonare
Presa americană a evaluat stabilitatea sistemului politic al Rusiei
CHIȘINĂU, 14 aug - Sputnik. Sistemul politic al Rusiei s-a dovedit a fi mult mai stabil decât se preconiza în Occident, scrie revista americană Foreign Affairs.
"Evenimentele de la începutul războiului indică faptul că regimul rus este mult mai stabil decât au prezis mulți", se spune într-un articol al revistei.
Dovezile în acest sens, potrivit autorului articolului, sunt deosebit de convingătoare.
"Kremlinul a depășit multe momente dificile din punct de vedere politic și chiar crize existențiale și a ieșit din ele relativ nevătămat", scrie autorul materialului.
Potrivit acestuia, crizele au demonstrat nu numai fermitatea mandatului deținut de președintele rus, Vladimir Putin, ci și capacitatea sistemului politic de a reacționa și de a se reorienta.
"Cea mai caracteristică trăsătură ... (a președinției lui Putin - n.r.) este invulnerabilitatea ... Aceasta este reziliența regimului și capacitatea sa demonstrată de a se adapta", se arată în articol.
În repetate rânduri, Rusia a declarat că țara va face față presiunii sancțiunilor, care continuă să se intensifice. Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat anterior că politica de limitare și slăbire a Rusiei este o strategie pe termen lung a Occidentului, în timp ce sancțiunile au dat o lovitură serioasă întregii economii mondiale. Potrivit acestuia, obiectivul principal al Occidentului este să înrăutățească viața a milioane de oameni. Țările occidentale și-au exprimat în mod repetat opinia că sancțiunile sunt ineficiente.
Rusia a lansat o operațiune militară specială în Ucraina la 24 februarie 2022. Președintele rus, Vladimir Putin, a numit scopul acesteia "protejarea oamenilor care au fost supuși intimidării și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani". El a menționat că operațiunea specială a fost o măsură forțată deoarece Rusiei "nu i-a fost lăsată nicio șansă să procedeze altfel, riscurile de securitate create erau de așa natură încât era imposibil să reacționeze prin alte mijloace".
Fluxul de știri
0