Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ungaria cheamă la negocieri după atacul forțelor armate ucrainene asupra regiunii Kursk

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaПереговоры президента РФ В. Путина с премьер-министром Венгрии В. Орбаном
Переговоры президента РФ В. Путина с премьер-министром Венгрии В. Орбаном - Sputnik Moldova, 1920, 13.08.2024
Abonare
Balazs Orban a cerut lumii un acord după atacul forțelor armate ucrainene asupra regiunii Kursk
BUDAPEST, 13 august - Sputnik. Directorul politic al premierului Ungariei, Balazs Orban, după atacul forțelor armate ucrainene asupra regiunii Kursk, a cerut lumii să se trezească și să înceapă o soluționare pașnică a conflictului, întrucât nu are nicio soluție pe câmpul de luptă. .
Lumea trebuie să se trezească chiar acum. Nu mai putem sărbători acțiunile militare brutale ale uneia sau alteia, trebuie să cerem un încetare a focului și pacea timpurie. Acest conflict nu are soluție pe câmpul de luptă, doar la masa negocierilor!” - a scris Orban pe o rețeaua de socializare.
Unități ale Forțelor Armate ale Ucrainei în număr de până la o mie de oameni au intrat în ofensivă la ora 05.30 în dimineața zilei de 6 august cu scopul de a ocupa teritoriul din regiunea Kursk, înaintarea lor a fost oprită, a declarat șeful Statului Major Generalul Forțelor Armate Ruse Valeri Gerasimov. El a subliniat că operațiunea din regiunea Kursk se va finaliza cu înfrângerea inamicului și accesul la granița de stat.
După cum a raportat Ministerul rus al Apărării pe 12 august, trupele ucrainene au pierdut peste 1,6 mii de militari, 32 de tancuri și 23 de transportoare blindate de trupe pe parcursul întregii lupte în direcția Kursk.
Președintele rus Vladimir Putin a declarat că regimul de la Kiev a întreprins o provocare și trăgea fără discernământ, inclusiv în ținte civile. Putin a spus că inamicul va primi un răspuns demn, toate obiectivele cu care se confruntă Rusia vor fi atinse.
În Kursk, precum și în regiunile Belgorod și Bryansk , regimul CTO funcționează pentru a asigura siguranța cetățenilor.
Fluxul de știri
0