Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Prim-ministrul Georgiei a vorbit despre consecințele victoriei opoziției în alegeri

© Sputnik / Alexander Imedashvil / Accesați arhiva multimediaГлава парламента Грузии Ираклий Кобахидзе
Глава парламента Грузии Ираклий Кобахидзе  - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2024
Abonare
Kobakhidze: opoziția va implica Georgia în război într-o săptămână dacă va câștiga alegerile
TBILISI, 12 august – Sputnik. Partidul de opoziție Mișcarea Națională Unită va trage Georgia într-un conflict militar dacă va câștiga alegerile, a declarat premierul Irakli Kobakhidze.
„Toată lumea știe că Mișcarea Națională colectivă vrea să revină la putere, dar acest lucru nu se va întâmpla, dacă o permitem teoretic, atunci în maximum o săptămână vor comite acțiuni care vor duce din nou Georgia la război asta”, a subliniat el.
În iunie, Kobakhidze a declarat că membrii partidului Mișcarea Națională Unită al fostului președinte Mihail Saakașvili se străduiesc să se asigure că țara urmează scenariul Ucrainei . Anterior, el a mai menționat că, dacă această forță politică ar fi la putere, Georgia ar fi implicată în conflictul actual, deoarece „vor să deschidă un „al doilea front” împotriva Rusiei”.
În ajunul alegerilor parlamentare, care vor avea loc în Georgia pe 26 octombrie, partidul Mișcarea Națională Unită a creat o nouă asociere politică cu partidul Strategia Agmashenebeli și alți politicieni numită Unitate pentru salvarea Georgiei.
Fluxul de știri
0