Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Escrocii din Moldova oferă populației "ajutor de la stat"

© Sputnik / Rodion PROCAВзлом компьютера
Взлом компьютера - Sputnik Moldova, 1920, 11.08.2024
Abonare
În Moldova au apărut noi scheme frauduloase, Guvernul le cere cetățenilor să fie vigilenți.
CHIȘINĂU, 11 aug - Sputnik. Portalul oficial al Guvernului Republicii Moldova a semnalat cazuri de fraudă legate de programul național de compensare a energiei consumate în perioada de iarnă.
Potrivit autorităților, Ministerul Muncii și Protecției Sociale a fost avertizat anterior despre acțiunile frauduloase.
"Frauda este legată de programul de stat Ajutor la contor: cetățenii, prin mesaje trimise de pe numerele de telefon ale atacatorilor, sunt invitați să urmeze anumite link-uri pentru a primi, se presupune, asistență financiară din partea statului", se arată în comunicat.
Desigur, link-urile sunt folosite în scopuri infracționale, autoritățile cer cetățenilor atunci când primesc astfel de mesaje să nu urmeze aceste link-uri și să nu furnizeze datele lor personale.
"Ministerul îndeamnă cetățenii să fie vigilenți cu privire la informațiile difuzate pe internet. Reamintim că toate programele de stat sunt anunțate oficial pe site-ul ministerului social.gov.md și pe alte site-uri guvernamentale", a precizat Guvernul.
Ministerul Muncii și Protecției Sociale a informat poliția despre acțiunile frauduloase ale atacatorilor împotriva cetățenilor.
Fluxul de știri
0