Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Blocul „Victorie”: Pensionarii vor continua să primească plăți suplimentare

© Sputnik / Mihai Carauspensionari
pensionari - Sputnik Moldova, 1920, 11.08.2024
pensionari. Foto de arhivă
Abonare
Liderul blocului Victorie a dat asigurări că plățile de 2000 de lei către pensionarii din Găgăuzia, Taraclia și Orhei nu vor înceta, în pofida opoziției autorităților centrale.
CHIȘINĂU, 11 aug - Sputnik. Pensionarii din Găgăuzia, Orhei și Taraclia vor continua să primească ajutor social în valoare de două mii de lei, a dat asigurări liderul blocului "Victorie", Ilan Șor.
Acesta a comentat astfel informația vehiculată recent precum că autoritățile centrale, reprezentate de oficiul Cancelariei de Stat din Comrat și Orhei, încearcă să-i lipsească pe beneficiari de acest ajutor prin anularea în instanța de judecată a acordului dintre autoritățile găgăuze și compania rusă „Promsvyazbank”.
"Plățile vor continua. Atât în Găgăuzia, iar acum și în Orhei și Taraclia, oamenii le primesc corect. Și vor continua să le primească. Nu vom permite să le luăm cetățenilor noștri speranța la o viață normală", a dat asigurări politicianul.
El a mai spus că "autoritățile criminale moldovenești nu au niciun temei legitim pentru stoparea plăților".
În aprilie 2024, conducerea Găgăuziei a semnat un acord cu banca rusă Promsvyazbank pentru a deschide carduri "Mir" pentru pensionarii și angajații de stat care locuiesc în autonomie, care vor primi un ajutor financiar lunar în valoare de 2000 de lei. Primele plăți au fost efectuate pe 1 mai. După cum a declarat bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, până la începutul lunii august, peste 30 de mii de persoane sunt beneficiare ale programului în autonomie.
De asemenea, a fost acordată asistență în conturile a peste 1,3 mii de pensionari din Orhei și aproximativ 1,5 mii din Taraclia. Orașele au aderat la proiect în luna iulie.
Fluxul de știri
0