Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Armata israeliană a ucis unul dintre comandanții Hamas

© AP Photo / Ariel SchalitИзраильские солдаты бегут с носилками к военному вертолету во время учений, имитирующих эвакуацию раненых на севере Израиля, недалеко от границы с Ливаном
Израильские солдаты бегут с носилками к военному вертолету во время учений, имитирующих эвакуацию раненых на севере Израиля, недалеко от границы с Ливаном - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2024
Abonare
IDF: Comandantul Hamas responsabil pentru lansarea obuzelor din Liban a fost eliminat
CHIȘINĂU, 10 august - Sputnik. Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au anunțat lichidarea în Liban a unuia dintre comandanții de rang înalt ai mișcării palestiniene Hamas, Samer Mahmoud al-Hajj, care era responsabil pentru lansarea de obuze de pe teritoriul libanez în Israel.
„Un avion al Forțelor Aeriene Israeliene a lovit teritoriul (orașului - n.red.) Saida și l-a eliminat pe teroristul Samer Mahmoud al-Hajj, un comandant de rang înalt al organizației teroriste Hamas din Liban, care era responsabil pentru promovarea atacurilor teroriste și lansarea obuze din Liban pe teritoriul israelian”, se arată în comunicatul publicat pe canalul IDF Telegram.
Oficialul Hamas eliminat ar fi operat dintr-o tabără militară din orașul Saida și ar fi fost responsabil pentru recrutarea și pregătirea reprezentanților Hamas pentru a efectua atacuri asupra Israelului.
O sursă informată a declarat anterior pentru RIA Novosti că o dronă israeliană a atacat o mașină la intrarea în tabăra palestiniană Ein el-Helweh din orașul Saida din sudul Libanului , în urma căreia unul dintre comandanții mișcării palestiniene Hamas a fost ucis .
Anterior, liderul mișcării libaneze Hezbollah , Hassan Nasrallah , a declarat că mișcarea de rezistență libaneză trece la un nou nivel de luptă cu Israelul după un atac asupra suburbiilor de sud a Beirutului , care a ucis comandantul principal al mișcării, Fuad Shukr. Mișcarea palestiniană Hamas a raportat moartea șefului Biroului Politic al mișcării, Ismail Haniyeh, ca urmare a unei lovituri israeliene asupra reședinței sale din Teheran , unde a sosit pentru a participa la inaugurarea noului președinte iranian . Israelienii nu au comentat acuzațiile de implicare în moartea lui Haniyeh, dar și-au asumat responsabilitatea pentru tentativa de asasinare a lui Shukr, care, potrivit lor, s-a aflat în spatele bombardamentelor de pe Înălțimile Golan , unde au fost uciși 12 copii druzi.
Situația de la granița israeliano-libaneză s-a înrăutățit după începerea operațiunilor militare israeliene în Fâșia Gaza în octombrie 2023. Armata israeliană și luptătorii Hezbollah libanezi trag zilnic unul în pozițiile celuilalt din zonele de-a lungul graniței. Potrivit Ministerului de Externe libanez, aproximativ 100 de mii de oameni au fost forțați să-și părăsească casele din sudul Libanului din cauza bombardamentelor israeliene. Partea israeliană a raportat că aproximativ 80 de mii de locuitori din nordul Israelului s-au găsit într-o situație similară.
Fluxul de știri
0