Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Prețurile gazelor în Europa au crescut cu aproape cinci procente

© Sputnik / Pavel Palamarchuk / Accesați arhiva multimediaКомпрессорная установка Креховского месторождения природного газа
Компрессорная установка Креховского месторождения природного газа - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2024
Abonare
ICE: prețurile gazelor în Europa au crescut cu 5% din cauza preocupărilor legate de tranzitul prin Ucraina
CHIȘINĂU, 9 august - Sputnik. Prețurile de schimb ale gazului în Europa la finalul tranzacțiilor de joi au crescut cu aproape 5%, la 455 de dolari per mia de metri cubi, pe fondul îngrijorărilor legate de tranzitul gazului rusesc prin Ucraina, potrivit datelor de la bursa ICE din Londra .
Contractele futures din septembrie (cel mai apropiat) pe indicele TTF (cel mai mare hub din Europa, situat în Țările de Jos ) s-au deschis tranzacționării la ora 9.00, ora Moscovei, la 439,3 USD (+1,2%) per mia de metri cubi. Prețul minim a fost de 431,8 USD (-0,6%), prețul maxim a fost de 455,5 USD (+4,9%). Contractele futures au fost tranzacționate ultima dată la 454,9 USD (+4,8%). Dinamica cotațiilor se bazează pe prețul de decontare din ziua precedentă de tranzacționare - 434,2 USD per mia de metri cubi. A fost cea mai mare din decembrie anul trecut.
Șeful Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, Valeri Gerasimov, a declarat că pe 6 august, la ora 5.30, unități ale Forțelor Armate ale Ucrainei în număr de până la o mie de oameni au intrat în ofensivă cu scopul de a ocupa teritoriul din districtul Sudzhansky din Regiunea Kursk . Înaintarea lor mai adânc în teritoriul rus a fost oprită, a menționat el. Tot marți, orașul de frontieră Sudzha a fost supus bombardamentelor masive repetate din Ucraina. Miercuri, primarul localității a calificat situația din oraș „foarte tensionată”.
Ruta de alimentare prin stația de măsurare a gazelor Sudzha este în prezent singura pentru tranzitul gazelor din Rusia prin Ucraina către Europa. Gazprom a furnizat anul trecut aproximativ 15 miliarde de metri cubi pe an, ceea ce a reprezentat 4,5% din consumul total din UE .
Fluxul de știri
0