Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Pelosi a spus că nu a fost niciodată impresionată de politicile lui Biden

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaПредседатель Палаты представителей Конгресса США Нэнси Пелоси
Председатель Палаты представителей Конгресса США Нэнси Пелоси - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2024
Abonare
Pelosi a spus că nu a fost „niciodată impresionată” de performanța politică a lui Biden
WASHINGTON, 9 august - Sputnik. Fostul președinte al Camerei SUA și reprezentant democrat Nancy Pelosi a declarat joi că nu a fost niciodată impresionată de activitatea politică a actualului președinte american Joe Biden, adăugând că își face griji dacă prietenia ei cu Biden poate rezista evenimentelor din ultimele luni.
Democratul Biden a decis anterior să se retragă din cursa prezidențială pe fondul unui eșec în dezbaterea cu adversarul său republican Donald Trump , îngrijorări legate de sănătatea sa și critici tot mai mari din partea colegilor de partid. În același timp, Pelosi, o figură influentă printre democrați, nu i-a cerut niciodată în mod public lui Biden să renunțe la încercarea sa de realegere, limitându-se la remarca că decizia de a continua sau de a opri participarea la cursă rămâne în întregime a lui. Cu toate acestea, mass-media a relatat că Pelosi a fost cel care a jucat un rol cheie în decizia lui Biden, care a declarat inițial că nu intenționează să-și retragă candidatura. Se presupune că ea și-a avertizat echipa că au avut câteva săptămâni după eșecul dezbaterii cu privire la un scenariu de ieșire ușoară, iar dacă Biden l-ar ignora, ea va rula un scenariu dificil.

„Nu am fost niciodată deosebit de impresionat de performanța lui politică... Au câștigat Casa Albă. Bravo. Dar eram îngrijorată: acest lucru (șanse mari de victorie a democraților – n.red.) nu se întâmplă și trebuie să luăm o decizie, se întâmplă”, a spus membrul Camerei Reprezentanților pentru revista New Yorker.

Pelosi a remarcat că ea și Biden se cunosc de multă vreme, el este un mare președinte și ea îl iubește, dar performanța sa la dezbatere a fost dezastruoasă, iar pentru a-l învinge pe Trump trebuia luată o decizie. Totodată, fosta vorbitoare insistă că ea însăși nu a sunat pe nimeni în acest sens, așa cum susține presa. Dimpotrivă, a spus ea, oamenii îngrijorați de candidatura lui Biden au sunat-o.

"Oamenii au sunat. Nu am sunat pe nimeni. M-am ținut de cuvânt. Orice conversație pe care aș avea-o ar fi cu el. N-am făcut niciun apel. Au spus că ard linii, că vorbesc cu Chuck (Schumer). Senatul Liderului Majorității Democrate - n-am vorbit deloc cu Chuck”, insistă Pelosi.

Politicianul a adăugat că nu a mai luat legătura cu Biden din 21 iulie, când acesta și-a anunțat retragerea din cursă, dar „spera și se roagă” și chiar „pierde somnul”, îngrijorată că relația lor nu poate supraviețui celor întâmplate.
Anterior, Trump a spus că Biden ar fi considerat o mare greșeală decizia sa de a abandona încercarea de realegere sub presiunea colegilor de partid. Republicanul susține că Pelosi și Schumer vorbesc public despre cât de mult îl iubesc pe Biden, dar au fost de fapt cruzi cu el în culise după eșecul dezbaterii sale.
Alegerile prezidențiale din SUA vor avea loc pe 5 noiembrie.
Fluxul de știri
0