Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Germania intenționează să accelereze producția militară de dragul Ucrainei

© AP Photo / Markus SchreiberBundestag, Germania, drapel
Bundestag, Germania, drapel - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2024
Abonare
Handelsblatt: Berlinul vrea să accelereze producția militară, ocolind protestele
BERLIN, 9 august -Sputnik. Guvernul german, pentru a spori asistența militară acordată Ucrainei și a întări capacitatea de apărare a țării, intenționează, sub pretextul „interesului public primar”, să-și simplifice participarea la preocupările de apărare, deși acest lucru provoacă proteste publice, relatează Handelsblatt , care s-a familiarizat cu proiectul autorităţilor germane.
„Ministrul federal al Economiei, Robert Habeck (Verzii) și ministrul Apărării, Boris Pistorius (SPD) iau în considerare posibilitatea participării statului în problemele de apărare. Acest lucru este menționat în proiectul de strategie pentru securitate și industria apărării”, scrie publicația.
Astfel, Berlinul intenționează să consolideze capacitatea de apărare a țării prin promovarea construcției de noi fabrici pentru producția de arme, echipamente militare și vehiculem precum și extinderea capacității de producție a întreprinderilor existente.
„În același timp, producătorii trebuie să devină mai independenți. Acest lucru se datorează parțial faptului că „America First” Donald Trump poate deveni din nou președinte al SUA și poate limita cooperarea cu europenii în sprijinirea Ucrainei”, relatează publicația.
De asemenea, guvernul german intenționează, în cazuri de necesitate strategică – printre care presupuse „amenințări” din partea Federației Ruse – să forțeze o astfel de participare directă, ocolind birocrația, notează Handelsblatt.
"Proiectul de strategie clasifică țintele de arme drept măsuri de „interes public primar". Guvernul afirmă că industria germană de apărare ar dori să producă mai mult, dar extinderea capacității este adesea împiedicată din cauza procedurilor îndelungate de autorizare", scrie ziarul.
Ca exemplu, Handelsblatt citează situația din orașul Troisdorf, situat între Köln și Bonn , ai cărui locuitori protestează de câteva luni împotriva extinderii producției din apropiere de detonatoare de artilerie a concernului Diehl Defense.
Acolo, după cum scrie Handelsblatt, vor trebui produse componente pentru obuzele de artilerie furnizate Ucrainei. „Prin recunoașterea proiectului ca fiind „în interes public”, Berlinul poate accelera semnificativ implementarea unui astfel de proiect de apărare”, notează publicația.
În același mod, după cum relatează publicația, guvernul a acționat deja cu terminale GNL de la Marea Baltică , construite în timp record în ciuda rezistenței autorităților locale și a publicului.
Cabinetul de Miniștri intenționează să-și aprobe strategia de apărare în septembrie. Potrivit lui Handelsblatt, textul a fost deja agreat la nivelul miniștrilor asistenți cu biroul cancelarului Olaf Scholz , Ministerul Finanțelor și Afacerilor Externe.
Fluxul de știri
0