Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Statele Unite dezvoltă o strategie de apărare antirachetă până în 2040

© AP Photo / Jacquelyn MartinUn steag american pe partea laterală a Pentagonului
Un steag american pe partea laterală a Pentagonului - Sputnik Moldova, 1920, 08.08.2024
Abonare
Știri de apărare: Pentagonul va publica o nouă strategie de apărare antirachetă până în 2040 în 2025
WASHINGTON, 9 august - Sputnik. Forțele armate americane lucrează la o strategie actualizată de apărare antirachetă care va dura până în 2040, publicarea acesteia fiind așteptată în octombrie anul viitor, relatează Defense News , care citează o declarație a comandantului Armatei SUA de Apărare Spațială și Antirachetă și Joint Integrated Rachete. Comandamentul Apărării, Sean Gainey.
„Acum este momentul să privim mai departe în viitor”, a spus Gainey, spunând că noua strategie este dezvoltată „pentru a atinge eficiența dorită a forței pe baza informațiilor din trecut și a conflictelor actuale”. Ultima dată când strategia SUA de apărare antirachetă a fost publicată a fost în 2018 și a fost concepută până în 2028, amintește publicația.
„Această strategie va crea un cadru... care are capabilitățile și potențialul de dezvoltare pentru a răspunde amenințărilor viitoare”, a spus militarul. Potrivit acestuia, strategia de apărare antirachetă actualizată va oferi o supraveghere constantă cu acoperire la 360 de grade, va avea o arhitectură deschisă care permite îmbunătățirea și adaptarea în continuare a acesteia și va putea folosi „toate beneficiile” tehnologiei inteligenței artificiale.
Fluxul de știri
0