Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

OMS cere încetarea focului în Gaza pentru a permite livrarea vaccinurilor

© AP Photo / Hatem AliОчередь за едой, сектор Газа
Очередь за едой, сектор Газа  - Sputnik Moldova, 1920, 08.08.2024
Abonare
OMS solicită încetarea temporară a focului în Gaza pentru a permite livrarea vaccinului
GENEVA,8 august - Sputnik. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) solicită o încetare a focului în Gaza pentru câteva zile pentru a permite livrarea a un milion de doze de vaccinuri antipoliomielite, a declarat șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-un briefing.
„Pentru a proteja copiii din Gaza de poliomielita, este necesară o încetare a focului sau cel puțin „zile de calm” în timpul pregătirii și implementării campaniilor de vaccinare”, a spus el.
Tedros a adăugat că OMS are nevoie de libertate absolută de mișcare pentru lucrătorii din domeniul sănătății și echipamentele medicale.
„OMS trimite peste un milion de vaccinuri antipolio în Gaza, care vor fi administrate în următoarele săptămâni”, a spus șeful organizației.
Săptămâna trecută, Ministerul Palestinian al Sănătății a declarat o epidemie de poliomielită în Fâșia Gaza, invocând luptele în desfășurare în enclavă în luna a noua ca principală cauză a răspândirii bolii.
Fluxul de știri
0