Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Mali și Niger au cerut ONU să investigheze sprijinul Ucrainei pentru militanți

© AP PhotoTrupe maliene
Trupe maliene - Sputnik Moldova, 1920, 08.08.2024
Abonare
Mali și Niger cer Consiliului de Securitate al ONU să investigheze sprijinul Kievului pentru militanții din Africa
CHIȘINĂU, 8 august – Sputnik. Mali și Niger au apelat la Consiliul de Securitate al ONU să investigheze rapoartele privind sprijinul ucrainean pentru grupurile armate din nordul Mali, a declarat pentru RIA Novosti Fuseinou Ouatara, șef adjunct al Comitetului de Securitate și Apărare din Parlamentul de tranziție al Mali.
„Mali a contactat Consiliul de Securitate al ONU în acest scop, iar Nigerul a transmis această problemă Consiliului de Securitate al ONU”, a spus interlocutorul agenției.
El și-a exprimat îndoielile că Ucraina este capabilă să ofere sprijin de informații grupurilor armate.
„Informațiile secrete – trebuie să fi fost transmise în principal prin intermediul americanilor, pentru că aceștia pot obține astfel de informații”, a explicat deputatul.
El a adăugat că informațiile ar fi putut veni și prin Franța.
Mali a rupt luni relațiile diplomatice cu Ucraina din cauza sprijinului Kievului pentru teroriștii locali. Niger a luat aceeași decizie miercuri.
După cum a scris ziarul Monde, citând o sursă militară maliană, teroriştii din alianţa grupurilor armate separatiste maliene CSP-DPA au mers în Ucraina pentru antrenament.
Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, a declarat pentru RIA Novosti că Kievul , neputând să învingă Rusia pe câmpul de luptă, a decis să deschidă un „al doilea front” în Africa , ajutând grupările teroriste din statele africane prietene cu Moscova .
Fluxul de știri
0