Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Iranul a acuzat Israelul că este „gata să dea foc” întregului Orient Mijlociu

© AP Photo / Ronald ZakThe Iranian flag flies in front of a UN building where closed-door nuclear talks take place at the International Center in Vienna, Austria, Friday, July 4, 2014.
The Iranian flag flies in front of a UN building where closed-door nuclear talks take place at the International Center in Vienna, Austria, Friday, July 4, 2014. - Sputnik Moldova, 1920, 08.08.2024
Abonare
Ministerul iranian de Externe: Israelul este „gata să dea foc” întregului Orient Mijlociu pentru obiectivele sale în Gaza
TEHERAN, 8 august – Sputnik. Prin uciderea liderului mișcării palestiniene Hamas, Israelul a arătat în practică că, pentru a-și atinge obiectivele, este gata să „dea foc întregii regiuni” din Orientul Mijlociu, a declarat ministrul iranian de externe interimar Ali în timpul unei întâlniri cu secretarul general al Organizației pentru Cooperare Islamică (OCI) Hussein Ibrahim Taha în Jeddah Saudi Bageri Kyani.
„Israelul a arătat în practică că urmărește să extindă instabilitatea (de la doar una - n.red.) în Fâșia Gaza și întreaga regiune... și că, de dragul obiectivelor sale sinistre, este gata să dea foc întregii regiuni”, a spus canalul oficial Telegram al Ministerului de Externe iranian, citat de Bagheri Kyani.
Mișcarea palestiniană Hamas a raportat pe 31 iulie moartea șefului Biroului Politic al mișcării, Ismail Haniyeh, ca urmare a unei lovituri israeliene asupra reședinței sale din Teheran , unde a sosit pentru a participa la inaugurarea noului președinte iranian. Mișcarea a dat vina pe Israel și Statele Unite pentru moartea lui Haniyeh și a spus că atacul nu va rămâne fără răspuns. New York Times, citând surse, a susținut că liderul suprem iranian Ali Khamenei a ordonat o lovitură directă asupra Israelului ca răspuns la uciderea lui Haniyeh la Teheran. Mai târziu, reprezentantul permanent al Iranului la ONU , Amir Said Irvani, a declarat, la o ședință a Consiliului de Securitate, că Teheranul, conform dreptului internațional, își rezervă dreptul la autoapărare pentru a răspunde la uciderea lui Haniya atunci când consideră că este necesar. El a mai declarat că asasinarea nu s-ar fi produs fără sprijinul serviciilor de informații americane pentru Israel. Misiunea Iranului la ONU a cerut Consiliului de Securitate să impună sancțiuni împotriva Israelului pentru acte de agresiune.
Fluxul de știri
0