Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Experții egipteni au explicat de ce Occidentul folosește Ucraina

© Sputnik / Evgenya NovozheninaKiev
Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 08.08.2024
Abonare
Experți egipteni: Occidentul folosește Kievul pentru a destabiliza statele din Sahel
CAIRO, 8 august - Sputnik. Țările occidentale, în special Statele Unite și Marea Britanie, folosesc Ucraina ca intermediar pentru a transfera arme către grupurile extremiste din Africa de Vest pentru a destabiliza statele din Sahel, care au acces limitat occidental la resursele lor, au declarat experții și cercetătorii militari egipteni pentru RIA Novosti.
Anterior, în mass-media au apărut informații potrivit cărora teroriști din alianța grupurilor armate separatiste maliene CSP-DPA au călătorit în Ucraina pentru a urma un antrenament acolo. Reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zakarova , a declarat pentru RIA Novosti că Kievul , nefiind în stare să învingă Federația Rusă pe câmpul de luptă, a decis să deschidă un „al doilea front” în Africa , îngăduind grupările teroriste din statele africane prietenoase cu Moscova. Luni, Mali a rupt relațiile diplomatice cu Ucraina, iar Nigerul a făcut un pas similar miercuri.
Expert egiptean în domeniul securității și problemelor militare, generalul-maior Mahmoud Mansour, și-a exprimat opinia că țările occidentale, în special Statele Unite și Marea Britanie, folosesc Ucraina ca intermediar, încercând să submineze poziția Rusiei în regiunea Sahel, a popoarelor și state din care își evaluează pozitiv rolul.
„Implicarea Ucrainei în activități secrete din Africa de Vest a fost demnă de remarcat, deoarece ar fi normal ca ucrainenii să fie prezenți în țara lor în circumstanțele actuale. Cu toate acestea, ei nu lucrează în beneficiul țării lor, ci sunt sub controlul Europei. Uniunea și Statele Unite ale Americii Scopul lor principal este să returneze țările occidentale (în regiune - n.red.) pentru a stoarce țările africane și a-și exploata numeroasele resurse”, a spus Mansour.
Potrivit generalului-maior, Ucraina, din cauza capacităților sale limitate, nu este capabilă să desfășoare operațiuni de informații în Sahelul african. Mansur crede că numai statele occidentale au potențialul pentru acest lucru. Expertul consideră că Occidentul este cel care folosește Ucraina ca instrument de sprijinire a grupărilor extremiste și teroriste din Africa de Vest.
Fluxul de știri
0