Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Blocul "Victorie" a îndemnat CEC-ul să revină la cadrul legal

© Sputnik / Rodion StepanchukBlocul de opoziție "Victorie" a susținut un briefing după decizia CEC privind refuzul de a înregistra formațiunea politică în calitate de participant în scrutinul din această toamnă.
Blocul de opoziție Victorie a susținut un briefing după decizia CEC privind refuzul de a înregistra formațiunea politică în calitate de participant în scrutinul din această toamnă. - Sputnik Moldova, 1920, 07.08.2024
Blocul de opoziție "Victorie" a susținut un briefing după decizia CEC privind refuzul de a înregistra formațiunea politică în calitate de participant în scrutinul din această toamnă.. Foto de arhivă
Abonare
Blocul de opoziție "Victorie" a susținut un briefing după decizia CEC privind refuzul de a înregistra formațiunea politică în calitate de participant în scrutinul din această toamnă.
CHIȘINĂU, 7 aug - Sputnik. Comisia Electorală Centrală și-a depășit atribuțiile prin refuzul de a înregistra Blocul Victoria, au declarat miercuri reprezentanții forței politice de opoziție în cadrul unui briefing.
Aceștia au calificat decizia CEC drept politică și au acuzat instituția de părtinire politică.
"Maia Sandu aparent își dă seama că nu va putea câștiga aceste alegeri și că candidatul nostru este unul cu greutate, de aceea nu am fost înregistrați", a declarat deputata Marina Tauber.
Colegul ei, deputatul Vadim Fotescu, a vorbit despre cerințele exagerate ale Comisiei Electorale Centrale - de exemplu, "au cerut permisiunea de a folosi fontul".
El a mai spus că CEC și-a depășit atribuțiile atunci când a combinat cererile de înregistrare a blocului pentru alegerile prezidențiale și pentru referendum.

"Faptul că CEC examinează documentele opoziției cu deosebită părtinire nu este surprinzător, dar faptul că le studiază timp îndelungat este o metodă de a întârzia procesul. CEC transformă în mod deliberat campania electorală într-o absurditate!" - a declarat Natalia Parasca, liderul partidului „Renaștere”.

Activiștii blocului „Victorie” au declarat că vor contesta decizia luată de CEC și au cerut insituției să revină în câmpul legal.
Fluxul de știri
0