Pompierii de la IGSU au participat la un exercițiu practic în Grecia

© Photo : IGSUPompierii moldoveni în timpul exercițiilor practice în Grecia
Pompierii moldoveni în timpul exercițiilor practice în Grecia - Sputnik Moldova, 1920, 06.08.2024
Pompierii moldoveni în timpul exercițiilor practice în Grecia. Foto de arhivă
Abonare
Pompierii moldoveni participă la exerciții comune de stingere a incendiilor în Republica Elenă
CHIȘINĂU, 6 aug – Sputnik. O echipă de pompieri din cadrul IGSU în comun cu colegii lor din Republica Elenă efectuează zilnic misiuni de patrualre în regiunea Nea Makri diin Grecia, se anunță într-un comunicat al IGSU.
Potrivit IGSU, este vorba de douăzeci de pompieri care au ca activitate efectuarea în comun cu colegii eleni a misiunilor de prevenire și asigurarea unui răspuns rapid în cazul izbucnirii incendiilor forestiere și de vegetație.
„ Astfel, pe parcursul zilei de 5 august, pompierii din Republica Moldova au participat la un exercițiu practic, în cadrul cărora ofițerii de legătură din Grecia au organizat aplicații în domeniul de stingere a incendiilor de pădure”, anunță comunicatul.
Scopul acestor exerciții practice este ca, angajații IGSU, în urma istructajului realizat de colegii lor eleni, să obțină deprideri practice care ar putea fi aliniate la nivelul standardele europene privind metodele și tacticile de intervenție în stingerea incendiilor .
Echipa IGSU, detașată în Republica Elenă, în perioada 16 iulie – 15 august, participă la misiunea de pre-poziționare în cadrul Programului European de Pre-poziționare a Echipelor de Stingere a Incendiilor de Pădure în Republica Elenă, regiunea Nea Makri, organizat în cadrul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene.
Fluxul de știri
0