Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În Moldova va fi creat un consiliu pentru diplomație economică

© Sputnik / Rodion ProcaVicepremierul, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba l-a găzduit la Chișinău pe omologul său român Ștefan-Radu Oprea
Vicepremierul, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba l-a găzduit la Chișinău pe omologul său român Ștefan-Radu Oprea - Sputnik Moldova, 1920, 06.08.2024
Abonare
Noul Consiliu pentru Diplomație Economică de pe lângă Guvern va fi condus de șefii a două ministere.
CHIȘINĂU, 6 aug - Sputnik. Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării din Moldova a elaborat un proiect de creare a Consiliului pentru Diplomație Economică în subordinea Guvernului republicii, informează serviciul de presă al ministerului.
"Ca urmare a multiplelor provocări sistemice, Moldova nu a reușit să dezvolte pe deplin o platformă durabilă pentru confirmarea și promovarea intereselor sale economice la nivel internațional. Diplomația economică rămâne un domeniu cu potențial neexploatat", se arată în nota explicativă la proiect.
Conducerea consiliului urmează să fie asigurată de viceprim-ministrul și șeful Ministerului Dezvoltării Economice, Dumitru Alaiba, precum și de viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Externe, Mihail Popșoi. Serviciul de presă al guvernului a dat asigurări că activitatea și înființarea consiliului nu vor necesita fonduri bugetare suplimentare.
Anterior, Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova a declarat că angajații săi, inclusiv ambasadorii în țările străine, ar trebui să se concentreze asupra diplomației economice. În acest sens, Ministerul Afacerilor Externe a solicitat ajutorul Ministerului Economiei.
Fluxul de știri
0