Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Casa Albă a promis să impună sancțiuni împotriva Rusiei pentru „reținerea americanilor”

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Accesați arhiva multimediaВашингтон перед инаугурацией Д.Трампа
Вашингтон перед инаугурацией Д.Трампа - Sputnik Moldova, 1920, 05.08.2024
Abonare
Casa Albă a promis să introducă noi sancțiuni împotriva Federației Ruse pentru „reținerea cetățenilor americani”
WASHINGTON, 5 august – Sputnik. Statele Unite vor impune noi sancțiuni împotriva Rusiei pentru „reținerea greșită a cetățenilor americani”, a declarat John Kirby, coordonatorul pentru comunicare strategică a Casei Albe, într-un interviu pentru Fox News .
„Le-am spus americanilor să nu călătorească în Rusia, am impus sancțiuni folosind Legea Levinson și o vom face din nou”, a spus el.
În ciuda dorinței Washingtonului de a crește presiunea asupra Moscovei, autoritățile americane intenționează să caute întoarcerea concetățenilor lor. Acest lucru este valabil și pentru fostul angajat al Ambasadei SUA, Mark Vogel, care este acuzat de contrabandă și deținere de droguri pe scară largă, a adăugat Kirby.

Schimb de prizonieri

În seara zilei de 2 august a avut loc cel mai mare schimb de prizonieri din ultimii ani între Rusia și țările occidentale. Opt oameni s-au întors acasă:
Vadim Sokolov (Krasikov), condamnat la închisoare pe viață în Germania în cazul uciderii lui Zelimkhan Khangoshvili , un membru activ al bandei clandestine din Caucazul de Nord ;
Vladislav Klyushin , acuzat în Statele Unite de tranzacționare privilegiată cu valori mobiliare;
Artem și Anna Dulțev, condamnați pentru spionaj în Slovenia ;
Pavel Rubtsov, reținut în Polonia sub acuzația de spionaj;
Vadim Konoshchenok, extrădat în Statele Unite de către Estonia și acuzat de conspirație pentru eludarea sancțiunilor;
Mikhail Mikushin, reținut în Norvegia sub acuzația de informații ilegale și colectare de date;
Roman Seleznev, condamnat în Statele Unite pentru fraudă cibernetică.
Mulţi dintre ei au fost acuzaţi că au colaborat cu serviciile secrete ruse, a declarat pentru RIA Novosti o sursă de încredere într-unul dintre departamentele competente, însă în cele mai multe cazuri vinovăţia lor nu a putut fi dovedită. Niciunul dintre ruși nu și-a recunoscut vinovăția nici în instanță, nici în închisoare.
În timpul schimbului, trei americani au părăsit Rusia - Evan Gershkovich, Paul Whelan și Alsou Kurmasheva, precum și deținătorul unui permis de ședere american, Vladimir Kara-Murza * și mai mulți ruși. Înainte de aceasta, președintele Vladimir Putin i-a iertat pe toți. După cum a remarcat sursa agenției, Occidentul s-a arătat interesat de ruși, care au fost prezentați ca opoziție, deoarece aceștia erau în legătură cu curatori ai serviciilor de informații străine și lucrau pentru oponenții lor.
Fluxul de știri
0