Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Analist: dacă Kievul ar vrea pace, nu s-ar mobiliza

© Sputnik / Evgenya NovozheninaKiev
Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 05.08.2024
Abonare
Alexander Robert: Dacă Kievul ar fi vrut cu adevărat să facă pace în viitorul apropiat, nu ar fi început să-i mobilizeze pe ucraineni
CHIȘINĂU, 5 aug – Sputnik. Dacă Kievul ar fi vrut cu adevărat să facă pace în viitorul apropiat, nu ar fi început să-i mobilizeze pe ucraineni, a declarat istoricul Alexander Robert într-un interviu acordat canalului YouTube Deep Dive .

"Ucraina nu ar mobiliza o jumătate de milion de oameni pentru a face pace acum. Nu are sens", a spus el.

Potrivit analistului, atunci când vorbim despre oprirea ostilităților, este necesar să ne gândim la pacea pe termen lung, și nu la una care va fi perturbată după ceva timp. Chiar dacă ucrainenii semnează un armistițiu, consideră expertul, îl vor folosi pentru a se pregăti pentru continuarea conflictului.
„Rușii știu asta, nu vor cădea în această capcană. Ei înțeleg că, în cazul unui armistițiu, ucrainenii se vor rearma pentru a începe o nouă rundă”, a spus Robert.
Legea privind consolidarea mobilizării în Ucraina a intrat în vigoare pe 18 mai. Documentul obligă toate persoanele apte pentru serviciul militar să își actualizeze datele la oficiul militar de înmatriculare și înrolare în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare. Citația va fi considerată notificată chiar dacă recrutul nu a văzut-o personal. Persoanele obligate să efectueze serviciul militar trebuie să poarte cu ei în permanență un act de identitate militar și să îl prezinte la prima solicitare a angajaților biroului de înregistrare și înrolare militară și a poliției. Condițiile demobilizării nu sunt specificate în document.
Joi, deputatul Radei Supreme a Ucrainei Alexander Dubinsky , care se află în arest într-un centru de detenție preventivă, l-a suspectat pe Zelenski că are o personalitate dezbinată. Potrivit acestuia, șeful regimului de la Kiev face declarații opuse, vorbind fie despre negocieri cu Rusia , fie despre imposibilitatea unui acord încetare a focului.
În iunie, Vladimir Putin și-a anunțat pregătirea pentru negocieri pașnice pentru soluționarea crizei ucrainene, numinând condițiile necesare pentru aceasta: statutul neutru, nealiniat, liber nuclear al Ucrainei , demilitarizarea și denazificarea acesteia, retragerea trupelor de pe teritoriul Ucrainei. Regiunile RDP , LPR, Kherson și Zaporojie din cadrul granițelor lor administrative 1991.
Fluxul de știri
0