Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Socialiștii: vor exista proteste dacă Stoianoglo nu este înregistrat sau exclus din cursă

© Sputnik / Rodion ProcaИгорь Додон
Игорь Додон - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2024
Abonare
Socialiștii moldoveni au amenințat autoritățile cu proteste dacă Alexandru Stoianoglo nu va fi lăsat să candideze la alegerile prezidențiale.
CHIȘINĂU, 3 aug - Sputnik. Dacă guvernarea nu-i va permite lui Alexandru Stoianoglo să candideze la alegerile prezidențiale sau candidatura acestuia va fi retrasă din cursă, Partidul Socialiștilor (PSRM) va scoate oamenii în stradă, a declarat liderul PSRM, Igor Dodon.
Anterior, socialiștii au venit cu o inițiativă de a-l desemna pe procurorul general suspendat Alexandru Stoianoglo drept candidat unic al opoziției, însă până în prezent nu există o decizie comună în acest sens. Dodon însuși a declarat că nu va candida. Câteva zile mai târziu, Colegiul penal al Curții de Apel Chișinău a dat undă verde dosarului în care fostul procuror general Alexandru Stoianoglo este judecat în legătură cu eliberarea omului de afaceri Veaceslav Platon.
"Vreau să avertizez autoritățile: dacă candidatul poporului, Alexandru Stoianoglo, nu va fi înregistrat sau exclus din cursa electorală, ne vom folosi de dreptul de a boicota alegerile și de a chema oamenii în stradă", a declarat Igor Dodon.
Liderul socialiștilor a mai spus că președinta Maia Sandu nu are nicio șansă să câștige în primul tur.
"Este evident că va fi un tur doi, propagandiștii PAS-ului de la guvernare deja vorbesc despre asta, între Maia Sandu și candidatul poporului Alexandru Stoianoglo, care este susținut de socialiști și de mine personal", a explicat Dodon.
În afară de Alexandru Stoianoglo, 13 candidați și-au anunțat oficial dorința de a intra în cursa prezidențială: Maia Sandu, Renato Usatîi, Vlad Filat, Ion Chicu, Andrei Năstase, Irina Vlah, Tudor Ulianovschi, Natalia Morari, Vasile Tarlev, Victoria Furtună, Ștefan Savitski, Valeriu Pleșca, Vasile Bolea.
Fluxul de știri
0