Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia se numără printre cele mai mari trei economii cu cea mai mică datorie publică

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Accesați arhiva multimediaДеньги
Деньги - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2024
Abonare
CHIȘINĂU, 3 aug - Sputnik. Rusia a devenit în acest an una dintre cele mai mari trei economii din lume cu cel mai scăzut nivel al datoriei publice pe cap de locuitor, potrivit analizei RIA Novosti a ultimelor date din țările G20.
În medie, nivelul datoriei publice naționale pe cap de locuitor în rândul statelor G20 este de 23,6 mii de dolari, doar șase state membre având un nivel mai mic decât acesta.
Cea mai modestă datorie suverană pe cap de locuitor, conform celor mai recente date disponibile, este în India, cu 1316 dolari, și Indonezia, cu 1747 de dolari. Rusia completează top trei cu 2 076 de dolari pe cap de locuitor la sfârșitul primei jumătăți a anului.
Nivelul datoriilor publice pe cap de locuitor mai mic de cinci mii de dolari se observă încă în Turcia (2,8 mii), China (3 mii) și Africa de Sud (4,5 mii), iar de la cinci la zece mii - în Brazilia, Mexic, Arabia Saudită și Argentina. În Coreea de Sud, datoria națională este deja de aproape două ori mai mare decât în Argentina și se ridică la 16 mii de dolari pe persoană. În Germania aceasta crește la 20,9 mii, iar în Australia - la 21,2 mii pe cap de locuitor.
Пленарное заседание Предпринимательство в новой экономической реальности - Sputnik Moldova, 1920, 02.08.2024
Rusia
Medvedev i-a sfătuit pe trădători să aleagă nume noi
Cele șase țări cu niveluri ale datoriei peste media Uniunii sunt cele din G7. Canada are cel mai scăzut nivel al datoriei dintre acestea - destul de moderat față de standardele celorlalte țări - 25,3 mii de dolari pe persoană. Franța are deja o datorie de 40,3 mii de dolari. Marea Britanie și Italia au acumulat datorii de două ori mai mari decât guvernul canadian - 51,6 mii și, respectiv, 51,9 mii de dolari pe cap de locuitor. "Semifinaliști" au fost japonezii, al căror guvern datorează 70,4 mii de dolari de persoană.
Anti-lider printre cele mai mari economii ale lumii în ceea ce privește datoria guvernamentală pe cap de locuitor în anul curent rămâne Statele Unite cu 104,5 mii de dolari pe persoană - aceasta este mai mult decât cifra indiană în 80 de ori, iar cea rusă - în 50. În același timp, doar Singapore are o datorie suverană pe cap de locuitor mai mare printre toate țările lumii - 149,3 mii de dolari.
Fluxul de știri
0