Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

„Bărbații bat femeile pentru medalii”: Vucic numește scandalul de la Jocuri nebunie

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaАлександр Вучич
Александр Вучич - Sputnik Moldova, 1920, 02.08.2024
Abonare
Vucic: Nebunia a început să stăpânească lumea și toată lumea a luat-o razna
BELGRAD, 2 august – Sputnik. Președintele sârb Aleksandar Vucic a spus că lumea este condusă de nebunie după victoria unui reprezentant algerian cu cromozomi predominant masculin asupra unei pugiliste din Italia la Jocurile Olimpice din Franța.
Joia trecută, italianca Angela Carini, concurând la categoria de greutate până la 66 de kilograme, a cedat după 46 de secunde în optimile de finală ale turneului de box al Jocurilor împotriva algerianului Iman Khelif. Anterior, CIO a aprobat participarea lui Khelif la turneul feminin de la Paris, în ciuda faptului că la Campionatele Mondiale din 2023 nu a reușit să treacă un test de gen care arăta prezența cromozomilor XY în corpul ei și creșterea nivelului de testosteron.
"Imaginați-vă această boală și nebunia care a început să stăpânească lumea, când bărbații vin, bat femeile și primesc medalii. Nebunia a început să stăpânească lumea și toată lumea a luat-o razna", a spus Vucic, joi, vorbind presei.
Prim-ministrul italian Giorgia Meloni a declarat anterior că atletele cu caracteristici genetice masculine nu ar trebui să aibă voie să participe la competițiile feminine.
La 27 iulie, președintele Serbiei, împreună cu președintele Republicii Srpska a Bosnia și Herțegovina, Milorad Dodik, și ministrul delegat pentru comerț exterior și atractivitate economică al Franței, Frank Riester, au participat la deschiderea „ Serbian House”, un centru care reprezintă țara la Paris la Jocurile Olimpice. Expoziția centrală – „Rădăcini” – demonstrează moștenirea oamenilor de știință sârbi Nikola Tesla, Milutin Milankovic, Mileva Maric-Einstein, precum și opera artiștilor sârbi.
Fluxul de știri
0