Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Netanyahu: Israelul va răspunde oricărui act de agresiune

© AP Photo / Oded BaliltyДемонстранты с флагами Израиля рядом с баннером с изображением премьер-министра Биньямина Нетаньяху во время акции против реформы судебной системы в Тель-Авиве, Израиль
Демонстранты с  флагами Израиля рядом с баннером с изображением премьер-министра Биньямина Нетаньяху во время акции  против реформы судебной системы в Тель-Авиве, Израиль - Sputnik Moldova, 1920, 01.08.2024
Abonare
Netanyahu: Israelul este pregătit pentru orice scenariu, atât din punct de vedere defensiv, cât și ofensiv
CHIȘINĂU, 1 august - Sputnik. Israelul va răspunde oricărei amenințări și este pregătit pentru orice scenariu - atât defensiv, cât și ofensiv, a spus premierul Benjamin Netanyahu.
"Israelul este la un nivel foarte ridicat de pregătire pentru orice scenariu - atât din punct de vedere defensiv, cât și ofensiv. Vom impune un preț foarte mare pentru orice act de agresiune împotriva noastră în orice arenă", a spus el.
Mișcarea Hamas a dat vina pe Israel și Statele Unite pentru moartea lui Haniyeh și a spus că atacul nu va rămâne fără răspuns. Șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a spus că nu are nimic de spus despre moartea șefului Biroului Politic al Hamas și despre implicarea Israelului în asta. Reprezentanții armatei israeliene, la rândul lor, au spus că „nu răspund la rapoartele din presă” despre uciderea lui Haniyeh. Jerusalem Post a scris că autoritățile israeliene le-au instruit miniștrilor să nu vorbească despre uciderea liderului Hamas.
Ministrul adjunct de externe al Federației Ruse Mihail Bogdanov a numit moartea lui Haniya o crimă politică absolut inacceptabilă, care amenință o escaladare în continuare în regiune.
Miercuri seara, New York Times, citând surse, a susținut că liderul suprem iranian Ali Khamenei a ordonat o lovitură directă asupra Israelului ca răspuns la uciderea lui Haniyeh la Teheran. Mai târziu, reprezentantul permanent al Iranului la ONU , Amir Said Irvani, a declarat, la o ședință a Consiliului de Securitate, că Teheranul, conform dreptului internațional, își rezervă dreptul la autoapărare pentru a răspunde la uciderea lui Haniya atunci când consideră că este necesar. El a mai declarat că asasinarea nu s-ar fi produs fără sprijinul serviciilor de informații americane pentru Israel. Misiunea Iranului la ONU a cerut, de asemenea, Consiliului de Securitate să impună sancțiuni împotriva Israelului pentru acte de agresiune.
Fluxul de știri
0