Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova a expulzat un angajat al ambasadei Rusiei

© Sputnik / Rodion ProcaAmbasadorul Federației Ruse în Republica Moldova Oleg Vasnețov a fost convocat la MAEIE
Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova Oleg Vasnețov a fost convocat la MAEIE - Sputnik Moldova, 1920, 01.08.2024
Abonare
Autoritățile moldovenești l-au declarat persona non grata pe un angajat al ambasadei Rusiei la Chișinău.
CHIȘINĂU, 1 aug - Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova a anunțat expulzarea unui angajat al Ambasadei Rusiei.
Astăzi, ambasadorul rus Oleg Vasnețov a fost chemat la Ministerul de Externe al Republicii Moldova.
După ce a părăsit clădirea ministerului, el le-a spus reporterilor că rapoartele anterioare despre un „scandal de spionaj” au început să se răspândească în mass-media, iar un angajat al ambasadei Rusiei, un atașat militar asistent, a fost, de asemenea, atras în această poveste.
„Angajatul a fost declarat persona non grata. El trebuie să părăsească țara într-o anumită perioadă de timp specificată”, a declarat diplomatul reporterilor.
Este greu de comentat această decizie a Chișinăului, a remarcat Vasnețov. Situația care se desfășoară în jurul Rusiei în Moldova ridică multe semne de întrebare, a subliniat el.
Acțiunile autorităților de la Chișinău vizează desființarea relațiilor bilaterale cu Moscova, consideră diplomatul.
Pe 31 iulie, președintele Republicii Moldova Maia Sandu a recunoscut că guvernul, după „discuții ample”, ar putea decide să expulzeze diplomații ruși pe fondul speculațiilor mass-media despre presupusul spionaj.
Fluxul de știri
0