Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ședința de judecată a bașcanului Găgăuziei a fost amânată până în septembrie

© Sputnik / Rodion ProcaȘedință de judecată a Chișinău pe cazul guvernatorului Găgăuziei
Ședință de judecată a Chișinău pe cazul guvernatorului Găgăuziei - Sputnik Moldova, 1920, 31.07.2024
Ședință de judecată a Chișinău pe cazul guvernatorului Găgăuziei. Foto de arhivă
Abonare
Bașcanul Găgăuziei a declarat că procesul privind presupusa sa implicare în finanțarea ilegală a fost amânat până la 12 septembrie.
CHIȘINĂU, 31 iul - Sputnik. Procesul bașcanului Găgăuziei, Evghenia Guțul, acuzată de posibila implicare în finanțarea ilegală, a fost amânat pentru 12 septembrie. Ea a declarat acest lucru la finalul ședinței de judecată de miercuri.
„Procesul a fost amânat până la 12 septembrie, când vom trece din nou prin toate aceste încercări. Procurorii și judecătorii pleacă în vacanță, iar noi vom putea lucra între timp”, le-a spus Guțul oamenilor care au venit în fața clădirii instanței pentru a o susține.
Bașcanul a subliniat că fiecare ședință de judecată împotriva sa și a altor politicieni din opoziție confirmă lipsa de scrupule și obrăznicia partidului de guvernământ din Moldova.
„În țara noastră a fost creat în mod artificial un sistem de suprimare a disidenței, în care orice persoană poate deveni inculpat, chiar dacă nu a comis nicio infracțiune”, a declarat Guțul după ședința de judecată.
Ea a subliniat că o astfel de „justiție” nu convine majorității covârșitoare a cetățenilor moldoveni.
„Vrem să trăim într-un stat de drept, vrem pace și dezvoltare, pensii decente pentru bătrâni și salarii bune pentru cei care au rămas în țară”, a spus bașcanul.
Fluxul de știri
0