Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Guvenul a decis fuzionarea companiilor ”Barza Albă” și „Aroma”

© Pixabay / MSphotosCogniac
Cogniac - Sputnik Moldova, 1920, 31.07.2024
Abonare
Cabinetul de miniștri a anunțat fuzionarea întreprinderilor de producere a divinului Barza Alba și Aroma.
CHIȘINĂU, 31 iul - Sputnik. Guvernul, în ședința sa de marți, a aprobat fuzionarea societăților pe acțiuni Barza Alba și Aroma.
Reorganizarea are loc în scopul eficientizării activității ambelor companii și va fi efectuată de Agenția Proprietății de Stat în calitate de acționar unic al acestora.
„Absorbția de către „Barza Albă” a companiei „Aroma” va consolida poziția pe piață a întreprinderii și va spori volumul vânzărilor la nivel local, dar și exporturile, ca urmare a îmbunătățirii dotării tehnologice și, respectiv, a creșterii nivelului de productivitate și calitate a produselor. r”, a declarat Cabinetul de Miniștri.
Mărcile deținute de Aroma S.A., precum și stocurile de distilate și băuturi spirtoase vor fi utilizate în mod eficient, ceea ce va permite companiei să se extindă și să își diversifice piețele.
În urma restructurării, planul este de a crește vânzările nete cu aproximativ 23% de la an la an până în 2025 și de a consolida poziția pe piață a companiei.
Barza Albă are o istorie de aproximativ 80 de ani, iar printre piețele de desfacere se numără țări precum Australia, SUA, România, Israel, China, Țările Baltice, Republica Cehă, Germania, întreg teritoriul CSI, Kazahstan și Kârgâzstan.
În 2022, Barza Alba a fost recunoscută ca obiect al patrimoniului cultural național al Republicii Moldova.
Fluxul de știri
0