Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un alt judocan moldovean a cucerit bronzul la Jocurile Olimpice de la Paris

© AFP 2024 / LUIS ROBAYOAdil Osmanov
Adil Osmanov - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2024
Abonare
Adil Osmanov a adus Moldovei a doua medalie la Jocurile Olimpice de la Paris
CHIȘINĂU, 30 iul - Sputnik. Judocanul Adil Osmanov a adus a doua medalie olimpică echipei naționale a Moldovei la Jocurile de la Paris.
El a cucerit medalia de bronz după ce l-a învins în semifinale pe Manuel Lombardo din Italia.
Sportivul a declarat că dedică medalia sa tatălui său, care visa să-și vadă fiul pe podiumul olimpic, dar, din păcate, a decedat prematur.
Osmanov le-a declarat jurnaliștilor că nu a venit la competiție în cea mai bună formă, cu febră mare. Cu toate acestea, el a reușit să țină cinci lupte.
„Am avut deja acest lucru la Campionatele Europene, iar atunci am luat o medalie. Deci, gândindu-mă la acel fapt, am crezut că pot să o fac. Nu au existat opțiuni de a face un pas înapoi, a fost necesar să mergem înainte ”, - a spus atletul.
Astfel, Osmanov a repetat succesul unui alt judocan moldovean, Denis Vieru, care duminică a devenit medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice și a adus Moldovei nu doar prima medalie de la actualele Jocuri, dar și primul premiu olimpic la judo.
În prezent, acestea sunt cele mai bune rezultate atât ale judocanilor moldoveni, cât și ale echipei naționale în ansamblu.
Moldova este reprezentată la Jocurile de la Paris de 26 de sportivi, care au în palmares 9 campionate mondiale și 11 campionate europene. Aceștia vor concura în 10 discipline sportive incluse în programul olimpic.
Programul Jocurilor Olimpice din 2024 cuprinde 32 de sporturi și acoperă 306 probe. Printre aceștia se află și un debutant - breaking.
Fluxul de știri
0