Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA vor aloca un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina

© AP Photo / Senior Airman Stephani BargeLivrare de echipament militar în Ucraina
Livrare de echipament militar în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2024
Livrare de echipament militar în Ucraina. Foto de arhivă
Abonare
Casa Albă: SUA vor aloca un nou pachet de ajutor de 200 de milioane de dolari Ucrainei
CHIȘINĂU, 30 iul - Sputnik. Statele Unite vor aloca un nou pachet de ajutoare Ucrainei, a declarat, luni, în cadrul unui briefing, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby.
„Departamentul Apărării anunță acordarea unui pachet substanțial de asistență pentru apărare cu scopul de a sprijini capacitățile de apărare pe termen lung ale Ucrainei”, a declarat Kirby la briefing.
El a spus că noul pachet de ajutor militar în valoare de 200 de milioane de dolari este necesar pentru a sprijini nevoile critice de securitate ale Ucrainei.
„Acest pachet de ajutor include capabilități necesare pentru a asigura securitatea Ucrainei în domeniul aerian, tunuri cu rază lungă de acțiune și antitanc, precum și echipamente necesare pentru a sprijini funcționarea echipamentelor furnizate anterior de Statele Unite”, a spus Kirby.
El a precizat că pachetul va include interceptoare de apărare aeriană, muniție pentru HIMARS și arme antitanc, inclusiv rachete Javelin.
Fluxul de știri
0