Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul Recean a nominalizat candidatul pentru funcția de ministru al Finanțelor

© Photo : Serviciul Fiscal de StatВиктория Белоус
Виктория Белоус - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2024
Abonare
Dorin Recean a numit un candidat demn, în opinia sa, să ocupe fotoliul de ministru al Finanțelor.
CHIȘINĂU, 30 iul - Sputnik. Prim-ministrul Dorin Recean a propus marți un candidat pentru funcția de ministru al Finanțelor.
Potrivit șefului Guvernului, funcția de ministru ar trebui să fie ocupată de Victoria Belous.
„Am propus candidatura doamnei Victoria Belous pentru funcția de ministru al Finanțelor. Victoria Belous a lucrat ca șef adjunct al Serviciului Fiscal de Stat și a demonstrat profesionalism și onestitate în gestionarea politicii fiscale”, a declarat Recean.
El și-a exprimat încrederea că „experiența și dedicarea” lui Belous vor contribui la eforturile Ministerului de Finanțe de a asigura stabilitatea financiară și creșterea economică.”
Victoria Belous este șef-adjunct al Inspectoratului Fiscal de Stat din 9 august 2022până în prezent. Ea este autoarea a peste 400 de articole în reviste de specialitate pentru contabili, manageri, inspectori fiscali și auditori.
La 25 iulie, Dorin Recean a anunțat că ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, își va părăsi funcția și își va continua activitatea profesională la Banca Națională a Moldovei, iar până când Parlamentul va aproba candidatura sa, acesta va continua să exercite funcția de ministru.
Petru Rotaru a fost învestit în funcția de ministru al Finanțelor la sfârșitul lunii septembrie 2023, succedând-o pe Veronica Sirețeanu. Înainte de numirea sa, Rotaru a condus Serviciul Fiscal de Stat.
Fluxul de știri
0