Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Numărul femeilor care muncesc s-a majorat semnificativ

© Sputnik / Miroslav RotariHaine pentru femei însărcinate și mămici care alăptează
Haine pentru femei însărcinate și mămici care alăptează - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2024
Abonare
Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, în acest an sunt mai multe femei active decât în ultimii șase ani.
CHIȘINĂU, 30 iul - Sputnik. Cel mai înalt nivel de angajare a femeilor în Moldova în ultimii șase ani a fost înregistrat în 2024, informează Ministerul Muncii și Protecției Sociale.
„În primul trimestru al acestui an, rata de ocupare a femeilor a atins 40,8 la sută, comparativ cu 34,3 la sută în 2019. Acum sunt cu 47 de mii mai multe femei pe piața muncii față de 2019 și cu 62,8 mii mai multe față de 2021”, se precizează în comunicatul ministerului.
Se specifică faptul că ocuparea forței de muncă a crescut pentru toate grupele de vârstă.
De asemenea, ministerul Muncii și Protecției Sociale a remarcat că numărul absolut de femei angajate este mai mare în acest an decât în 2014 (și decât în fiecare an până în prezent), în ciuda faptului că populația a scăzut cu aproximativ 376 955.
Proporția femeilor tinere care nu au un loc de muncă, nu urmează studii și nu participă la niciun tip de formare este cea mai scăzută din ultimii șase ani, în scădere cu 10 puncte procentuale față de 2019.
În cazul ocupării forței de muncă, potrivit ministerului de resort, inegalitatea de gen s-a redus la jumătate față de 2019.
Fluxul de știri
0