Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernul contestă că ar fi fondat în Moldova portalul analog celui ucrainean „Mirotvoreț”

© Sputnikсайт Миротворец
сайт Миротворец  - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2024
Abonare
Purtătorul de cuvânt al Guvernului a comentat apariția unui site în Moldova care este un analog al portalului ucrainean „Mirotvoreț”.
CHIȘINĂU, 30 iul - Sputnik. Guvernul nu are nimic de-a face cu crearea unui analog al bazei ucrainene „Mirotvoreț” în Moldova, a declarat la TV șeful serviciului de presă al Cabinetului de Miniștri, Daniel Vodă.
Anterior, a devenit cunoscut faptul că un analog anonim al site-ului ucrainean „Mirotvoreț” și-a făcut apariția în Moldova. Acest site, deja, a inclus în baza de date importanți politicieni și personalități publice moldovenești. Adresa domeniului a fost înregistrată în luna iunie a acestui an, iar orice informație despre acesta este ascunsă.
„Guvernul moldovean nu a creat acest site, știu că autoritățile competente pot verifica și răspunde cine se află în spatele lui”, a declarat Vodă.
El a spus că statul salută „inițiativele private” pentru a lupta împotriva falsurilor și dezinformării. Comentând recenta sa vizită la Taraclia, ai cărei locuitori au exprimat direct că ei consideră că actualul guvern moldovean este complet lipsit de autonomie, depinzând exclusiv de „ordinele” „partenerilor de dezvoltare”, el a spus că această opinie este formată de „voluntari care promovează aceste informații false pentru bani”. Guvernul, a spus el, se așteaptă să combată falsurile cu ajutorul Centrului Patriot (care „în curând va prezenta un raport privind activitățile sale”) și al „inițiativelor private”.
Anterior, un deputat al blocului „Victorie”, Marina Tauber, a cerut instituțiilor de drept să verifice analogul moldovenesc al site-ului Mirotvoreț în baza unor semne de extremism.
Maria Zaharova, reprezentant oficial al Ministerului rus de Externe, a descris crearea unui analog al bazei de date Mirotvoreț în Moldova drept un pas spre ucrainizarea politicii țării.
Fluxul de știri
0