Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un proces de cinci minute: audierea în cazul Guțul a fost din nou amânată

© Sputnik / OsmatescoZeci de susținători au venit la sediul Judecătoriei sectorului Buiucani din Chișinău pentru a-l susține pe bașcanul Găgăuziei
Zeci de susținători au venit la sediul Judecătoriei sectorului Buiucani din Chișinău pentru a-l susține pe bașcanul Găgăuziei - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2024
Zeci de susținători au venit la sediul Judecătoriei sectorului Buiucani din Chișinău pentru a-l susține pe bașcanul Găgăuziei. Foto de arhivă
Abonare
Ședința de judecată ordinară în cazul guvernatorului Găgăuziei a durat doar cinci minute.
CHIȘINĂU, 29 iul - Sputnik. Ședința de judecată în cazul bașcanului Găgăuziei Evghenia Guțul a fost amânată din nou, de această dată din cauza neprezentării unui martor al acuzării.
„Martorul nu a venit la audiere din motive de sănătate. Cazul are în mod clar conotații politice”, a declarat avocatul lui Guțul, Vadim Banaru.
Zeci de susținători au venit la sediul Judecătoriei sectorului Buiucani din Chișinău pentru a-l susține pe bașcan. Cu toate acestea, ei nu au trebuit să aștepte mult: ședința s-a încheiat imediat după ce începuse. Potrivit Evgheniei Guțul, ea nu a stat în sala de judecată mai mult de cinci minute.
„Nu am crezut că audierea va fi atât de scurtă, doar cinci minute”, a spus bașcanul.
Ea a spus că programul audierilor în instanță până în decembrie a fost aprobat: va fi necesar să se prezinte în instanță aproape la fiecare două sau trei zile.
„Practic, în două sau trei zile - o întâlnire. Mai bine ar lucra la fel de activ împotriva criminalității, nu împotriva celor care lucrează pentru oameni și încearcă să facă viața un pic mai bună”, a spus Guțul.
Următoarea audiere în cazul bașcanului va avea loc pe 31 iulie.
Fluxul de știri
0