Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un membru al MTO pregătea un atac terorist într-una dintre țările CSI

© Photo : Executive Committee of the CISФлаги стран СНГ
Флаги стран СНГ - Sputnik Moldova, 1920, 27.07.2024
Abonare
Serviciile speciale din Kârgâzstan au reținut un membru al MTO care pregătea un atac terorist într-una dintre țările CSI
BISHKEK, 27 iulie -Sputnik. Serviciile speciale ale Kârgâzstanului au reținut un membru al unei organizații teroriste internaționale care pregătea un atac terorist într-una dintre țările CSI, a declarat reporterilor sâmbătă serviciul de presă al Comitetului de Stat pentru Securitate Națională (SCNS) al republicii.
„Ofițerii Comitetului de Stat pentru Securitate Națională, în cursul măsurilor de combatere a terorismului în derulare, au reținut și plasat într-un centru de arest preventiv un membru al unei organizații teroriste internaționale (ITO), cetățean al Republicii Kârgâze N.R., suspectat de se pregătește să organizeze un atac terorist într-una dintre țările CSI, ca parte a unui grup terorist subteran”, se arată în raport.
Serviciile de informații au stabilit că toate acțiunile deținutului au fost coordonate prin conturi ascunse în messengerul Telegram de către emisari ai uneia dintre organizațiile teroriste. „Înainte de a încerca să comită această crimă, N.R a jurat credință liderului MTO”, a menționat Comitetul de Stat pentru Securitate Națională.
Serviciul de presă a remarcat că, în cadrul dosarului penal inițiat pe acest fapt, angajații Comitetului de Stat pentru Securitate Națională al Kârgâzstanului, împreună cu serviciile de informații partenere, efectuează o anchetă împotriva altor participanți ai grupării teroriste.
Fluxul de știri
0