Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

China nu va tolera presiunea SUA în contextul crizei ucrainene

© AFP 2024 / JOHN MACDOUGALLWang Yi
Wang Yi - Sputnik Moldova, 1920, 27.07.2024
Abonare
Ministrul de externe Wang Yi: China nu va tolera presiunea SUA în contextul crizei ucrainene
BEIJING, 27 iulie – Sputnik. China nu va tolera presiunea sau șantajul din partea Statelor Unite în contextul crizei ucrainene și va lua măsuri decisive și eficiente pentru a-și proteja interesele și drepturile legitime, a declarat ministrul chinez de externe Wang Yi în timpul unei întâlniri cu secretarul de stat al SUA Antony Blinken. .
Întâlnirea dintre Wang Yi și Blinken a avut loc sâmbătă în Laos, în marja evenimentelor organizate de Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN).
Potrivit lui Wang Yi, poziția RPC cu privire la problema ucraineană este clară, Beijingul va continua să promoveze pacea și negocierile. Diplomatul a subliniat că Statele Unite ar trebui să înceteze să mai impună sancțiuni unilaterale și să aplice fără discernământ „jurisdicția cu braț lung” (extindere extrateritorială a legislației).
„Nu vom tolera presiunea sau șantajul și vom lua măsuri decisive și eficiente pentru a ne proteja interesele fundamentale și drepturile legitime”, a declarat Wang Yi pe site-ul oficial al Ministerului chinez de Externe.
Fluxul de știri
0