Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ziua Constituției: Parlamentul se va convoca în ședință solemnă

© Sputnik / Rodion ProcaКонституция РМ
Конституция РМ - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2024
Abonare
Parlamentul Republicii Moldova, cu ocazia celebrării a 30 de ani de la adoptarea Constituției, se va convoca în ședință solemnă
CHIȘINĂU, 26 iul - Sputnik. Luni, 29 iulie, începând cu ora 11:00, Parlamentul se va convoca în ședință solemnă cu ocazia celebrării a 30 de ani de la adoptarea Constituției. Decizia de convocare a sesiunii speciale a fost aprobată de Biroul permanent al Parlamentului, transmite serviciul de presă al instituției.
„Ședința solemnă va reuni actuali și foști deputați, foști președinți de țară și de Parlament, foști președinți ai Curții Constituționale, membri ai Comisiei și grupului de lucru pentru elaborarea proiectului Constituției Republicii Moldova, care au fost implicați direct în elaborarea Legii Supreme a statului”, se menționează în comunicat.
Potrivit comunicatului, la ședința solemnă care va fi moderată de către Președintele Parlamentului, Igor Grosu, mai sunt așteptați Prim-ministrul țării, Dorin Recean, senatori din România, membri ai Curții Constituționale, ai Consiliului Superior al Magistraturii și ai Consiului Superior al Procurorilor, conducători ai instituțiilor și autorităților de stat, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat în țara noastră și ai mediului academic.
„De asemenea, în aceste zile, Parlamentul găzduiește o expoziție tematică dedicată celebrării a 30 de ani de la adoptarea Constituției Republicii Moldova, care conține peste 150 de publicații selectate din colecțiile Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, Bibliotecii și arhivei Parlamentului, care valorifică Legea Supremă a statului – Constituția”, mai este precizat în comunicat.
Ziua Constituției Republicii Moldova este marcată anual pe data de 29 iulie. Legea Supremă a fost adoptată de Parlament la 29 iulie 1994 şi a intrat în vigoare la 27 august 1994.
Fluxul de știri
0