Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu va participa la deschiderea Jocurilor Olimpice în plin scandal din presa sportivă

© AFP 2024 / JOEL SAGETDouă mascote ale Jocurilor Olimpice și Paralimpice de vară din Paris 2024
Două mascote ale Jocurilor Olimpice și Paralimpice de vară din Paris 2024 - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2024
Două mascote ale Jocurilor Olimpice și Paralimpice de vară din Paris 2024. Foto de arhivă
Abonare
Președintele Republicii Moldova va participa la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris, în timp ce jurnaliștii sportivi moldoveni au primit o singură legitimație la eveniment.
CHIȘINĂU, 26 iul - Sputnik. Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va participa la deschiderea Jocurilor Olimpice de vară din 2024 de la Paris, a anunțat serviciul de presă al șefului statului.
Se precizează că în cadrul deplasării sale în Franța, Sandu se va întâlni cu reprezentanții diasporei la Nisa.
Participarea președintelui la deschiderea Jocurilor are loc pe fundalul unui adevărat scandal. În ajun, președintele Asociației Presei Sportive din Moldova, Eduard Ciobanu, a declarat că nu va participa la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris deoarece Comitetul Național Olimpic a alocat jurnaliștilor moldoveni un singur bilet de intrare pe stadion.
„În calitate de președinte al Asociației Presei Sportive din Moldova, membru al Asociației Internaționale a Presei Sportive, nu voi participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris pentru că, în mod tradițional, Comitetul Național Olimpic și Sportiv a alocat jurnaliștilor din Moldova un singur bilet.... Nici nu știu cum să comentez acest lucru!” - a declarat Ciobanu.
Moldova va fi reprezentată la Jocurile de la Paris de 26 de sportivi, care au la activ 9 titluri de campioni mondiali și 11 titluri de campioni europeni. Sportivii moldoveni vor concura în 10 sporturi incluse în programul Olimpiadei.
Programul Jocurilor Olimpice din 2024 cuprinde 32 de discipline sportive și acoperă un număr de 306 competiții. Printre acestea se află și un debutant - breaking.
Fluxul de știri
0