Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

„Rusal” a creat un aliaj destinat trenurilor de mare viteză

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Accesați arhiva multimediaCompania Rusal
Compania Rusal - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2024
Compania Rusal. Foto de arhivă
Abonare
„Rusal” a creat un aliaj pentru trenurile de mare viteză, este cu 12% mai durabil decât produsele similare
CHIȘINĂU, 26 iul - Sputnik. „Rusal” a creat un nou aliaj din sistemul aluminiu-siliciu-magneziu, care are o durabilitate cu 12-15% mai mare decât analogii săi mondiali și o rezistență cu 5% mai mare, acesta este utilizat pentru trenurile de mare viteză anunță un comunicat al companiei.
„Rusal, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din lume, a dezvoltat un nou aliaj al sistemului aluminiu-siliciu-magneziu.... Aliajele din sistemul aluminiu-siliciu-magneziu prin rezistența lor, rezistența la oboseală și capacitatea de presare, sunt utilizate pe scară largă în industria constructoare de automobile, inclusiv în majoritatea modelelor de trenuri de mare viteză. Datorită compoziției sale chimice optimizate, aliajul 1343 are caracteristici îmbunătățite în comparație cu analogii săi: durata de viață la oboseală este cu 12-15% mai mare, rezistența este cu 5% mai mare”, se arată în comunicat.
Cel mai important avantaj al aluminiului este că utilizarea sa în construcții reduce greutatea vagoanelor, ceea ce permite, pentru anumite tipuri de mărfuri, creșterea încărcăturii comerciale a unui vagon sau creșterea lungimii trenului de marfă fără tracțiune suplimentară, se adaugă în comunicat.
Se remarcă faptul că caroseria din aluminiu nu necesită tratament anticoroziv, spre deosebire de cea din oțel, astfel încât durata de viață a celei din aluminiu este mult mai lungă. În plus, după expirarea duratei sale de viață, aceasta este 100% reciclabilă și reutilizată în producție, a mai precizat Rusal în comunicatul difuzat.
Fluxul de știri
0