Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Protest împotriva privatizării Red Nord

© Photo : Telegram / Irina LozovanProtest împotriva privatizării Red Nord
Protest împotriva privatizării Red Nord - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2024
Protest împotriva privatizării Red Nord. Foto de arhivă
Abonare
Un pachet a fost aruncat de o dronă asupra participanților la un miting organizat la Bălți în semn de protest împotriva privatizării unei companii energetice.
CHIȘINĂU, 26 iul - Sputnik. Locuitorii din „capitala de nord” a Moldovei, orașul Bălți, precum și reprezentanții grupului de opoziție „ Victorie” au organizat o acțiune de protest împotriva privatizării companiei energetice Red Nord.
© Photo : Telegram / Irina LozovanProtest împotriva privatizării Red Nord
Протест в Бельцах  против приватизации энергокомпании RED-Nord - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2024
Protest împotriva privatizării Red Nord. Foto de arhivă
Potrivit lui Alexandru Nesterovski, deputat al grupului „ Victorie ”, compania a fost complet modernizată și este una dintre cele mai profitabile din nordul Moldovei.
„Autoritățile intenționează să vândă sau să dea întreprinderea unui stat vecin doar pentru că așa vor ele. PAS vinde pe față Moldova noastră”, a spus deputatul.
Protestatarii au menționat că întreprinderea Red Nord deservește o jumătate de milion de consumatori din nordul republicii, iar dacă întreprinderea va fi vândută României atunci un stat străin urmează ca acesta să dispună atât resursele energetice, cât și de tarife.
„Privatizarea întreprinderilor strategice este o trădare a propriei țări și o ocupare mascată a Republicii Moldova de către România”, au declarat protestatarii.
În timpul protestului, o dronă a aruncat peste protestatari o pungă cu un lichid de proveniență necunoscută. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.
Acest act neprietenos amenință direct sănătatea protestatarilor, a declarat Irina Lozovan, deputat al grupului „Victorie”.
„Dar nici măcar acest lucru nu ne va schimba poziția: vânzarea unor facilități de importanță strategică este o cale directă spre sclavie”, a adăugat deputatul.
La începutul săptămânii trecute, premierul român Marcel Ciolacu și-a exprimat intenția de a cumpăra companiile moldovenești Red Nord și Fee Nord. El a declarat că România produce mai multă energie electrică decât consumă. Ministrul moldovean al energiei, Victor Parlicov, a salutat această intenție și a precizat că RED Nord și FEE Nord au fost excluse din lista instalațiilor de stat care nu fac obiectul privatizării.
Fluxul de știri
0