Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cooperarea dintre agenția Anadolu și televiziunea GRT au fost discutate la Istanbul

© Photo : Telegram / Evghenia GutulBașcanul Găgăuziei s-a întâlnit cu reprezentanții agenției de presă Anadolu în cadrul unei deplasări în Turcia.
Bașcanul Găgăuziei s-a întâlnit cu reprezentanții agenției de presă Anadolu în cadrul unei deplasări în Turcia. - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2024
Bașcanul Găgăuziei s-a întâlnit cu reprezentanții agenției de presă Anadolu în cadrul unei deplasări în Turcia.. Foto de arhivă
Abonare
Bașcanul Găgăuziei s-a întâlnit cu reprezentanții agenției de presă Anadolu în cadrul unei deplasări în Turcia.
CHIȘINĂU, 26 iul - Sputnik. Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, a discutat, în timpul vizitei sale în Turcia, cu directorul general adjunct al agenției de știri Anadolu, Oguz Karakash, despre cooperarea dintre mass-media din Turcia și Găgăuzia.
La întâlnire au mai participat Orhan Gazigil, consilier al ministrului turc de Externe la Istanbul și Erman Yuksel, director de marketing al agenției Anadolu.
© Photo : Telegram / Evghenia GutulBașcanul Găgăuziei s-a întâlnit cu reprezentanții agenției de presă Anadolu în cadrul unei deplasări în Turcia.
Башкан Гагаузии Евгения Гуцул и заместитель генерального директора информационного агентства Anadolu Огуз Каракаш - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2024
Bașcanul Găgăuziei s-a întâlnit cu reprezentanții agenției de presă Anadolu în cadrul unei deplasări în Turcia.. Foto de arhivă
Evghenia Guțul a mulțumit conducerii agenției „pentru acoperirea obiectivă și amplă a evenimentelor din Găgăuzia și din întreaga Moldovă”.
„Datorită acestei atenții acordate țării și autonomiei noastre, milioane de cititori din Turcia și din alte țări ale lumii turce cunosc despre evenimentele din Găgăuzia, tradițiile și cultura poporului nostru”, a spus bașcanul.
Interlocutorii au discutat despre necesitatea continuării cooperării în domeniul schimbului de informații între Agenția Anadolu și compania de televiziune și radio GRT, precum și despre organizarea unor cursuri de instruire pentru jurnaliștii din autonomie.

„De asemenea, vom fi bucuroși să primim jurnaliști din Turcia și alte țări din lumea turcică, pentru ca ei să ia contact cu bogăția culturală a poporului nostru și să cunoască mai îndeaproape potențialul turistic al Găgăuziei”, a declarat Evhgenia Guțul.

Anterior, bașcanul Găgăuziei a declarat că autoritățile de la Chișinău încearcă să preia controlul asupra televiziunii publice din Găgăuzia (GRT), sau chiar să o închidă. La sfârșitul lunii aprilie, Consiliul Audoviziualului a sancționat GRT cu o amendă de 60.000 de lei (aproximativ 3.000 de euro) pentru că a oferit o platformă unor personalități publice care au făcut o serie de declarații pe care Chișinăul le consideră „periculoase”. Inclusiv că autonomia are dreptul la autodeterminare externă.
Fluxul de știri
0