Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin s-a întâlnit cu Assad

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimedia Președintele rus Vladimir Putin a avut o întrevedere cu liderul sirian Bashar al-Assad la Kremlin
 Președintele rus Vladimir Putin a avut o întrevedere cu liderul sirian Bashar al-Assad la Kremlin - Sputnik Moldova, 1920, 25.07.2024
Președintele rus Vladimir Putin a avut o întrevedere cu liderul sirian Bashar al-Assad la Kremlin. Foto de arhivă
Abonare
Vladimir Putin l-a primit la Kremlin pe Bashar al-Assad
CHIȘINĂU, 25 iulie - Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a avut o întrevedere cu liderul sirian Bashar al-Assad la Kremlin cu o zi înainte, a relatat un corespondent RIA Novosti.
„Stimate domnule președinte, sunt foarte bucuros să vă văd. Avem ocazia să vorbim despre întreaga gamă a relațiilor noastre, nu ne-am văzut de mult timp”, a declarat liderul rus.
Putin a spus că este foarte interesat să audă opinia lui Assad cu privire la situația din regiune. El a adăugat că aceasta tinde să se înrăutățească.
„Acest lucru privește direct Siria”, a subliniat președintele rus.
Putin a mai adăugat că există direcții promițătoare în relațiile comerciale și economice dintre Rusia și Siria, în timp ce în această sferă rămân multe întrebări.
La rândul său, Assad a reamintit că vizita de astăzi coincide cu cea de-a 80-a aniversare a stabilirii relațiilor diplomatice între cele două state.
„În cursul ultimelor decenii, țările noastre au trecut prin încercări foarte dificile. Bineînțeles, în aceste decenii au avut loc procese complexe de transformare în cadrul țărilor noastre. Cu toate acestea, în aceste decenii, relațiile dintre țările noastre au menținut un nivel de încredere, iar acest lucru este un indicator al maturității popoarelor noastre”, a spus el.
Președintele sirian a adăugat că, având în vedere evoluțiile din lume și din regiunea eurasiatică, întâlnirea dintre cei doi lideri „pare foarte importantă pentru a discuta toate detaliile evoluției acestor evenimente, pentru a discuta perspectivele și scenariile posibile”.
Ultima dată când Assad a călătorit la Moscova a fost acum un an, în martie 2023.
Atenția presei se concentrează pe o posibilă întâlnire între Assad și liderul turc Recep Erdogan, care ar putea avea loc la Moscova în august. Kremlinul a declarat că Rusia, precum și alte țări, este interesată de îmbunătățirea relațiilor dintre Turcia și Siria.
Fluxul de știri
0