Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministrul Finanțelor demisionează din funcție în schimbul unui alt post de conducere

© Photo : Ministerul FinanțelorМинистр финансов Петру Ротару
Министр финансов Петру Ротару - Sputnik Moldova, 1920, 25.07.2024
Abonare
Șeful Ministerului Finanțelor din Moldova demisionează din funcție.
CHIȘINĂU, 25 iul - Sputnik. Ministrul Finanțelor al Republicii Moldova, Petru Rotaru, pleacă din funcție și își va continua activitatea profesională la Banca Națională a Moldovei, până la aprobarea candidaturii sale, a anunțat Guvernul.
Prim-ministrul Dorin Recean i-a mulțumit lui Rotaru pentru „contribuția sa energică în cadrul echipei”.
„Îi mulțumesc domnului ministru Petru Rotaru pentru activitatea desfășurată la Ministerul Finanțelor, pentru contribuția energică în cadrul echipei guvernamentale și pentru îndeplinirea cu succes a sarcinilor stabilite Ministerului Finanțelor privind executarea bugetului de stat. Mă bucur să știu că domnul Rotaru își va continua activitatea profesională în serviciul public la Banca Națională a Moldovei”, a declarat Recean.
Ulterior, a devenit cunoscut faptul că domnul Rotaru a fost transferat în funcția de vicepreședinte al Băncii Naționale a Moldovei. Mesajul despre aceasta a apărut pe pagina băncii de pe rețeaua de socializare.
„Experiența, onestitatea și reputația domnului Rotaru vor aduce o contribuție semnificativă la îndeplinirea misiunii Băncii Naționale și consolidarea sistemului financiar al Republicii Moldova”, - a declarat șefa Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu.
Petru Rotaru a fost învestit în funcția de ministru al Finanțelor la sfârșitul lunii septembrie 2023 ,succedând-o pe Veronica Sirețeanu. Înainte de numirea sa, Rotaru a condus Serviciul Fiscal de Stat.
Fluxul de știri
0